Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 15/03/2018

Νέα πίεση φαίνεται να ασκεί η Άγκυρα προς την ελληνική κυβέρνηση μετα την διαρροή βίντεο με τη δράση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφερούν πηγές του υπουργείου εξωτερικών στο Onalert η διαρροή απο την Άγκυρα δεν ειναι μόνο άλλη μια προσπάθεια της Άγκυρας να ενισχύσει την εκδοχή οτι οι οκτώ στρατιωτικοί έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν αλλά και μια προσπάθεια εκβιασμού όσο αφορά την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών. 

[custom:google-ads]

Άλλωστε δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός οτι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών επισήμαιναν οι ίδιες πηγές. Πριν δύο μήνες ο τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την Αθήνα και παρέδωσε στον υπουργό Σταύρο Κοντονή νέα στοιχεία για τους οκτώ αξιωματικούς.

Ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει τελεσίδικα ότι οι οκτώ δεν δύναται να εκδοθούν στην πατρίδα τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια και να μην λάβουν δίκαιη δίκη.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης το βίντεο περιλαμβάνει την δραστηριότητα στις 14,15 και 16 Ιουλίου όλων των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Το ντοκουμέντο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενι Ακίτ έχει συμπεριληφθεί στο φακέλο της δικογραφίας που έχει το 22ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. 

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis