Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 08/09/2017

Τον πανικό έσπειρε χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα ένας 28χρονος σεσημασμένος Αιγύπτιος κακοποιός για ληστείες και απόπειρες βιασμών…

Ο δράστης που περιφερόταν στο λιμάνι της Καλαμάτας μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα είδε μπροστά του μία οικογένεια, ένα ανδρόγυνο με το παιδάκι τους να περπατούν στο δρόμο, έτρεξε, άρπαξε τα γυαλιά ηλίου από το κεφάλι του πατέρα και τράπηκε σε φυγή.

Λίγο πιο κάτω εντόπισε σταματημένη στην κίνηση μία γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της που είχε βγάλει τα παπούτσια της και τα κρατούσε στα χέρια, ενώ είχε ανοιχτό το παράθυρο. Έτρεξε, της άρπαξε τα παπούτσια και τράπηκε σε φυγή.

[custom:google-ads]

Στη συνέχεια επέστρεψε στο λιμάνι όπου εντόπισε έναν άντρα που ψάρευε, έτρεξε του άρπαξε ένα μαχαίρι που είχε και επίσης διέφυγε. Τότε τον είδε η σύζυγος του πρώτου θύματος η οποία έτρεξε να του πάρει πίσω τα γυαλιά του άντρας της και εκείνος την έσπρωξε και την πέταξε κάτω.

Ο σύζυγός της γυναίκας που έτρεχε από πίσω της αντέδρασε και έσπευσε να του επιτεθεί, όμως ο δράστης τον απείλησε κραδαίνοντας το μαχαίρι που μόλις είχε κλέψει και κατάφερε να διαφύγει. Το περιστατικό το αντιλήφθηκαν και άντρες του Λιμενικού που κάλεσαν την Αστυνομία και στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας.

Ο δράστης στο μεταξύ έτρεξε και κρύφτηκε μέσα σε ένα παλιό βαγόνι στο διπλανό πάρκο του ΟΣΕ. Οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και το κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος του απείλησε με μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί τον κατεδίωξαν πεζή και έξω από κοντινό σουπερμάρκετ προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν καλώντας τον να παραδοθεί, όμως εκείνος επιτέθηκε με το μαχαίρι και τραυμάτισε στο μέτωπο έναν 39χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μάλιστα, προσπάθησε να τον τραυματίσει ξανά όταν έπεσε στο έδαφος ο αστυνομικός, ο οποίος για αυτοπροστασία πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει εκ νέου και τότε ένας άλλος 47χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, όμως σημάδεψε την καρδιά του και τον χτύπησε με το μαχαίρι το οποίο ευτυχώς δεν διαπέρασε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του αστυνομικού, ο οποίος όμως επίσης έπεσε κάτω και χτύπησε το χέρι του.

Ακολούθησε εκ νέου πεζή καταδίωξη με πλήθος αστυνομικών να τον καταδιώκουν συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών στην πυλωτή πλέον μίας πολυκατοικίας, όπου πρώτος έπεσε πάνω του ο ήδη μαχαιρωμένος στο μέτωπο αστυνομικός τον οποίο τραυμάτισε εκ νέου στον ώμο και τότε έπεσαν πάνω οι υπόλοιποι αστυνομικοί, τον αφόπλισαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο δράστης ήταν σεσημασμένους για πλήθος κακουργημάτων.

Η πρώτη του σύλληψή ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην Καλαμάτα για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα. Στις 4 Ιουλίου του 2012 λήστεψε στο κέντρο της Αθήνας έναν Έλληνα, καρφώνοντάς του μία χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι για να του αρπάξει 25 ευρώ που είχε στην τσέπη. Τότε συνελήφθη και του είχε επιβληθεί 8 έτη κάθειρξη όμως αποφυλακίστηκε στις 16 Ιουλίου του 2015 με περιοριστικούς όρους.

Στις 7 Νοεμβρίου 2015 αποπειράθηκε να βιάσει μία Ελληνίδα στο κέντρο της Αθήνας. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται στις Φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου αποφυλακίζεται εκ νέου με περιοριστικούς όρους στις 19 Ιουνίου 2017και αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πηγαίνει στην Καλαμάτα, όπου στις 21 Αυγούστου πριν περίπου 20 ημέρες δηλαδή,  αποπειράθηκε να βιάσει μία Γαλλίδα τουρίστρια, για να ακολουθήσουν τα χθεσινά περιστατικά…

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

thepressroom.gr

Πηγή βίντεο: messiniaradio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis