Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:52 | 28/09/2017

Ο Χιού Χέφνερ, ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών, συνέβαλε στην έλευση της σεξουαλικής επανάστασης τη δεκαετία του '60. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες για τη ζωή του:

[custom:google-ads]

* Ίδρυσε το περιοδικό Playboy το 1953, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε γυμνής, με δάνειο 600 δολάρια και ενέχυρο τα έπιπλά του και με επενδύσεις συγγενών του. Συγκέντρωσε συνολικά 8.000 δολάρια.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιού Χέφνερ

* Χρησιμοποίησε τις σελίδες του περιοδικού για να γράφει μακροσκελή άρθρα πηγαίνοντας κόντρα στη λογοκρισία και προωθώντας διάφορες ελευθεριάζουσες απόψεις.

* Άνοιξε το πρώτο του Playboy Club στο Σικάγο το 1960. Αργότερα ακολούθησαν δεκάδες άλλα κλαμπ που έφτασαν μέχρι την Ιαπωνία και την Τζαμάικα και τα οποία φιλοξενούσαν διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Σάμι Ντέιβις τζούνιορ και το ντουέτο Σόνι και Σερ. Τα κλαμπ αυτά ξεκίνησαν να κλείνουν στα τέλη της δεκαετίας του '80 λόγω των υπερβολικών εξόδων που απαιτούσε η συντήρησή τους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιού Χέφνερ

* Το 1985 ο Χέφνερ υπέστη εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μερική παράλυση και προβλήματα στην ομιλία αλλά στη συνέχεια ανέκτησε πλήρως τις δυνάμεις του.

* Είχε τον τελευταίο λόγο για τα πάντα που αφορούσαν το περιοδικό, μέχρι και για τις γελοιογραφίες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιού Χέφνερ

* Είχε ζητήσει να ταφεί σε μια κρύπτη, δίπλα στον τάφο της Μονρόε σε νεκροταφείο του Λος Άντζελες.

* Λέγεται ότι έπινε μέχρι και 36 μπουκάλια Pepsi την ημέρα.

* Το περιοδικό έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς εκτενείς συνεντεύξεις με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο Μάλκολμ Χ και ο Τζον Λένον.

* Κάποτε είχε πει ότι "το σεξ είναι η πρωταρχική κινητήριος δύναμη στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας".

 

Αποτέλεσμα εικόνας για  Χιού Χέφνερ

* Την δεκαετία του '70 το περιοδικό είχε μηνιαία κυκλοφορία που έφθανε τα επτά εκατομμύρια τεύχη.

* Την δεκαετία του '80 η αυτοκρατορία του αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας του ανταγωνισμού από τα αντίπαλα περιοδικά Hustler και Penthouse, που δημοσίευαν περισσότερο τολμηρές φωτογραφίες.

* Το 2012 παντρεύτηκε για τρίτη και τελευταία φορά την κατά 60 χρόνια νεότερή του Κρίσταλ Χάρις. Εκείνος ήταν 86 ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιού Χέφνερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis