Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:49 | 01/06/2020

Την άποψη ότι στον φράχτη του Έβρου πρέπει να υπάρχει δίοδος για όσους πρόσφυγες επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευράς Τουρκίας και υποστήριξε ότι οι φράχτες δεν αποτελούν λύση. «Το όραμά μας δεν μπορεί να είναι μια Ευρώπη η οποία θα στηρίζεται στην ύπαρξη των φραχτών. Καλώ τον καθένα να σκεφτεί ότι πάμε να φτιάξουμε μια Ευρώπη δύναμη ειρήνης και αλληλεγγύης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία , την Πολωνία, την Αυστρία κλπ.» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Βίτσας: Οι φράχτες δεν αποτελούν λύση

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη στον Εβρο, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτό και πρόσθεσε: «Πάντως οι φράχτες δεν αποτελούν λύση μια που μπορεί οι δρόμοι που θα επιλέξουν τελικά οι διακινητές να είναι τα παράλια της Τουρκίας και όχι ο Έβρος».

«Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε μια εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Βίτσας αναφέροντας, παράλληλα, ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει φράχτη, είναι να υπάρξουν συγχρόνως ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έστω και στο επίπεδο ανταλλαγής γνωμών.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis