Βίτσας: Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα είναι στραμμένα στη Λέσβο

ΕΝΩ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Βίτσας: Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα είναι στραμμένα στη Λέσβο

«Η κατάσταση παραμένει πιο δύσκολη στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ημερίδα που διοργάνωση η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, με θέμα «Εθνικές και Ευρωπαϊκές προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος».

Χαρακτηριστικό του 2018 αποτελούν οι αφίξεις στον Έβρο, όπου μέχρι τώρα, μέσα στο 2018, έχουν εισέλθει πάνω από 12.000 άνθρωποι, ενώ αντίστοιχα το 2017 5.500 και το 2016 3.330, ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες και τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης, ο κ. Βίτσας τόνισε την ανάγκη για γρήγορη μεταφορά τους εκτός των δομών φιλοξενίας, τη καλύτερη αστυνόμευση, καθώς και την αλλαγή της κυρίαρχης ανδροκρατούμενης νοοτροπίας.

Με την πρόταση της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή λύση συντάσσονται όλο και περισσότερες χώρες, είπε ο υπουργός. Αυτή περιλαμβάνει ενίσχυση της διπλωματικής δραστηριότητας εκεί που γίνονται πόλεμοι, ώστε να μην προκαλούνται προσφυγικά κύματα και οικονομική ενίσχυση στις χώρες για να αποκτήσουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα νέες δυνατότητες. Τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με διαχείριση των συνόρων, εξάρθρωση των διακινητών και ανακατανομή των ανθρώπων στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι σαν Δουβλίνο IV συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr