Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:57 | 04/06/2017

Με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς του Νοτίου Αιγαίου, κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης τους είπε ότι έχει ζητήσει να ισχύει η παράλληλη επετηρίδα από το βαθμό του Ταξίαρχου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή αξιωματικού-αναγνώστη του Policenet.gr

Δείτε τι αναφέρει:

«Σας καλημερίζω και σας ευχαριστώ θερμά για την καθημερινή προσφορά σας σε όλους εμάς.

Η ιστοσελίδα σας είναι από τις πλέον σοβαρές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης για κάθε αστυνομικό ανεξαρτήτως βαθμού.

Ως Αξιωματικός στην μέση περίπου της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ. θα ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου σχετικά με τα όσα δήλωσε ο κος Αρχηγός μας για ενδεχόμενη επέκταση της λύσης της διπλής επετηρίδα από το βαθμό του Ταξίαρχου.

Το ζητούμενο από αυτή τη λύση δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα να διασφαλιστούν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας για τους Αξιωματικούς του Σώματος που με τα σημερινά δεδομένα αποστρατεύονται (στην πλειοψηφία τους) νωρίς και πλήττονται σημαντικά από τα νέα συνταξιοδοτικά δεδομένα.

Περαν όμως του σκοπού της διπλής επετηρίδας, δεν θα πρέπει να λησμονηθεί και ο κίνδυνος που τη συνοδεύει.

Ουδεις δεν μπορεί να αρνηθεί, πως όταν ακούμε και διπλή επετηρίδα αυτό που μας ανησυχεί είναι η δημιουργία Αξιωματικών δύο ταχυτήτων με άμεσες συνέπειες στην παραγωγικότητα αυτών αλλά και στην αξιοπρέπεια τους, δεδομένου ότι στη «δύση» της καρίερας και της μακροχρόνιας προσφοράς τους θα κληθούν να εργαστούν υπό τις εντολές προϊσταμένων τους που πριν λίγες ημέρες βρίσκονταν πιο κάτω στην ιεραρχία από εκείνους.

Ο Αρχηγός μας στις πρόσφατες δηλώσεις του, απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς του Νοτίου Αιγαίου, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Αρχηγούς που είχαμε ποτέ, έδειξε πως κατανοεί το πρόβλημα που σας επισημαίνω, τονίζοντας πως η οποιαδήποτε λύση διατηρησιμότητας των Αξιωματικών θα πρέπει να μην πλήττει την αξιοπρέπεια τους.

Μοιραία διερωτώμαι …

Δεν θα ήταν καλύτερη λύση να αυξηθούν περισσότερο τα χρόνια στους μικρότερους βαθμούς;

Άλλωστε τελικά τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε;

Περισσότερους Ανώτατους Αξιωματικούς ή περισσότερους Υπαστυνόμους;

Τέλος, καλό θα ήταν για τέτοιου είδους δομικά ζητήματα να μην επιλέγονται λύσεις που τελικά … θα μειώνουν ακόμα περισσότερο την (ήδη μικρή) αυτονομία του Σώματος … Τροφή για σκέψη …

Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που  δίνετε καθημερινά σε όλους εμάς.»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis