Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 07/09/2017

"Ένα θέμα που έχει λυθεί στις σύγχρονες αστυνομίες ανα τον κόσμο πολλά χρόνια [η με αξιοκρατία βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού] απασχολεί από το 2008 την Ελληνική Αστυνομία και κλήθηκαν να το επιλύσουν η πολιτική, η φυσική ηγεσία, και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις, δίνοντας συγχρόνως ένα τέλος στα τραγελαφικά των τελευταίων ετών [όπως το γνωστό ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων, αλλά και το θέμα εξομάλυνσης της επετηρίδας των Αξ-κων..].

Το ζήτημα αυτό έχουν από καιρό αντιληφθεί και αξιοποιήσει οι Ε.Δ της χωράς μας δημιουργώντας στελέχη όλων των βαθμίδων [με συνέχεις εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις] στην Πολεμική Αεροπορία το Πολεμικο Ναυτικό αλλά και το Στρατό ξηράς.

[custom:google-ads]

Είκοσι ένα χρονιά μετα την είσοδο στο σύστημα των πανελλαδικών με το οποίο κερδίσαμε την αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών όλων των βαθμίδων η αστυνομία είναι ακόμα θεατής των εξελίξεων …..

Την ιδία στιγμή οι αντίστοιχες σχολές Υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων όπως π.χ η ΣΜΥ ονομάζουν τους αποφοίτους τους, μόνιμους λοχίες, μετά από 9 έως 12 χρόνια υπηρεσίας στους ενδιάμεσους βαθμούς ο μόνιμος λοχίας μπορεί να προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μπορεί να προάγεται, στη συνέχεια μέχρι του βαθμού του αντισυνταγματάρχη ή και του συνταγματάρχη (εφόσον διαθέτει πτυχίο ανώτατης σχολής).

Ενώ οι αντίστοιχες σχολές Αξκων παράγουν υψηλού επιπέδου ηγήτορες με ηθικά και πνευματικά προσόντα οι οποιοι συνεχώς μετεκπαιδεύονται εξειδικεύονται και καταρτίζονται. Και όμως μετα και της χθεσινές επαφές των ενώσεων με την πολιτική ηγεσία [προεχόμενη από της ΕΔ] τίποτα δεν αλλάζει … Επιτροπές επι επιτροπών για να ανακαλύψουμε το αυτονόητο η μπάλα ως συνήθως στην εξέδρα [τα ψηφαλακια και ισορροπίες βλέπεις …]

Είναι καιρός να αναρωτηθούμε αν από παλιά φθαρμένα υλικά μπορεί να αλλάξει κάτι.

Κοιτώντας πίσω μετά από 21 χρονιά μετα την είσοδο των αστυνομικών σχολών στης πανελλαδικές εξετάσεις κάνοντας αυτοκριτική και διδασκόμενοι από τα λάθη μας πρέπει επιτέλους να διδαχθούμε και να αλλάξουμε πορεία."

**Το ανωτέρω κείμενο εστάλη από αναγνώστη μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis