Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 25/04/2017

Μετά από 27 έτη υπηρεσίας από την ήμερα ονομασίας  σε αστυφύλακες δηλαδή κι αφού πρώτα χαρακτηριζόμασταν ως «μη παραγωγικοί υπάλληλοι»(λες και εμείς δεν παράξαμε έργο στο σώμα έπειτα από 10άδες ή και 100αδες συλλήψεις,1000άδες βεβαιώσεις παραβάσεων πάσης φύσεως κλπ κλπ) και αφού εξωραιστήκαμε ως «μη ανακριτικοί υπάλληλοι» τώρα θα προαγόμαστε σε ανθυπαστυνόμους με οργανική θέση αστυφύλακα,τουτέστιν «Οι υπαρχιφύλακες, αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμοι των παραγράφων 1 και 2 καταλαμβάνουν οργανική θέση αστυφύλακα ,εκτελούν καθήκοντα του βαθμού αυτού και μετατίθενται, αποσπώνται και μετακινούνται ως αστυφύλακες».

Βλέπω δηλαδή μία πολύ σωστή κίνηση-πρόταση της ΠΟΑΣΥ η οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου αναμεταξύ των κατηγοριών του αστυνομικού προσωπικού και δεν λέω κάτι είναι κι αυτό αλλά σκεφτείτε λίγο ακόμη κι έτσι η εκτίμηση εκ μέρους ιδίως της υπηρεσίας όσον αφορά την αποκτηθείσα,με την πάροδο των ετών στον δρόμο,εμπειρία θεωρώ οτι είναι μηδαμινή αφού ούτε καν πχ μια πινακίδα απο παράνομα σταθμευμένο όχημα δεν μπορείς να αφαιρέσεις όπως κάλλιστα δύναται ένας δημοτικός ειδικός ανακριτικός υπάλληλος με πολύ λιγότερα ετη υπηρεσίας.

Χωράνε λοιπόν κάποιες ουσιώδεις διορθώσεις στην τελική πρόταση(αυτή είναι η γνώμη μου) και θα παρακαλέσω πολύ,μη μου αρχίσει κανείς τα περί «αξιοκρατίας» κλπ κλπ που ακούω αλλά και βλέπω σε άλλα post διότι 3 φορές που έδωσα εξετάσεις για την σχολή αρχιφυλάκων δεν «πέρασα» γιατί έγραφα 9(ναι 9!) στην έκθεση,αλλά ούτως ή άλλως αυτό που έχω αποκομίσει εγώ διανύοντας τον 23ο χρόνο υπηρεσίας είναι οτι ο ΚΑΛΟΣ αστυνομικός κρίνεται στην αντίδραση στον δρόμο και στο πόσο σωστές ενέργειες θα κάνει και οχι βάση των ικανοτήτων του σε παπαγαλία και λογοτεχνία.Η μομφή στο τελευταίο σχόλιο διευκρινίζω οτι φυσικά και ΔΕΝ απευθύνεται σε κανέναν συνάδελφο ονομαστικά παρά μόνον στο υπάρχον διαμορφωμένο σύστημα προαγωγών και εξέλιξης των αστυνομικών,διότι πιστεύω ακράδαντα κι έχω σχηματίσει πεποίθηση επ’αυτού πως θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα κριτήρια όσον αφορά την εξέλιξη εκάστου αστυνομικού και ΟΧΙ απλώς η επιδεξιότητα αυτού στην λογοτεχνία-έκθεση ιδεών και την παπαγαλία-αποστήθιση 25-30 άρθρων ΠΚ,ΚΠΔ και ΑΔ.

Και επειδή κάποιων το πρόβλημα ειναι οι σκοπιές(απίστευτο ξέρω),δηλαδή βοηθήστε με να καταλάβω λίγο: Ενω ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΕΣ λόγω ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΟΣ και για να μην καθίστανται οι συνάδελφοι ΣΤΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ στο έλεος κάθε κακοποιού-τρομοκράτη,το πρόβλημα της ΕΛΑΣ έγκειται στο ποιός θα κάνει σκοπιές??ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ η σκοπιά είναι «εξευτελιστική» υπηρεσία ή συνιστά «εξευτελισμό» βαθμού??Επειδή το άκουσα ΚΑΙ αυτό…..

Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω για να μην στενοχωρήσω κιόλας,αλλά ΕΝΑ μόνο θα πω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας:Ο ΚΑΛΟΣ αστυνομικός κρίνεται στον ΔΡΟΜΟ,κι ο ΔΡΟΜΟΣ είναι ο κριτής όλων μας μιάς και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος καθώς ο «αντίπαλος» είναι κοινός.

Άπαντες στις υπηρεσίες μας είμαστε(γινόμαστε δηλαδή μέσω της εμπειρίας και των εκπαιδεύσεων)λίγο απ’όλα. Λίγο δικηγόροι,λίγο ψυχολόγοι,λίγο νοσηλευτές,λίγο εφοριακοί,λίγο δικαστές,λίγο υγιειονομικάριοι,λίγο επιθεωρητές εργασίας κλπ κλπ. Μήπως δεν είναι έτσι?? Πως λοιπόν απαξιώνεται έτσι αβίαστα μια ορθή πρόταση της ΠΟΑΣΥ που με κάποιες μικρές βελτιώσεις αποκαθιστά(γνώμη μου) το δίκαιο?

Εμένα προσωπικά πάντως(και πιστεύω πως έχει συμβεί σε όλους μας λίγο ή πολύ) ΚΑΝΕΙΣ κακοποιός δεν ενδιαφέρθηκε για τις δεξιότητές μου στην «έκθεση ιδεών» κι ουτε ενδιαφέρθηκε εαν ξέρω απέξω πχ την «συμπλοκή» ή την «επικίνδυνη σωματική βλάβη» ή την «εγκληματική οργάνωση» κλπ. Όλοι ανεξαιρέτως,απλώς «ζύγιζαν» τον Αστυνομικό που είχαν απέναντί τους.

Το σημερινό-παλιό βαθμολόγιο είναι ούτως ή άλλως γεμάτο παθογένειες και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως παραδείγματος χάριν οτι η υπηρεσιακή απόδοση δεν αποτελεί ούτε κριτήριο ούτε και κίνητρο για την εξέλιξη,όμως το,κατά το κοινώς ομολογούμενο, απαρχαιωμένο σύστημα εξετάσεων αποτελεί.

 

Βέβαια το οτι μόλις όμως γίνεται μια σωστή πρόταση για μία κατηγορία συναδέλφων να εμφανίζονται αμέσως επικριτικά ή και υβριστικά σχόλια απο μία άλλη,αυτό πραγματικά με ξεπερνά,όμως έχω εμπιστοσύνη στην ΠΟΑΣΥ οτι τόσο το ΔΣ ,όσο και η εκτελεστική γραμματεία αλλά και η αρμόδια επιτροπή βαθμολογίου αυτής θα δούν τα πράγματα ρεαλιστικά και θα πράξουν το καλύτερο προστατεύοντας όλους τους συναδέλφους και δείχνοντας οτι η ΕΛΑΣ δεν είναι το «μαγαζάκι» κανενός,αλλά ένας οργανισμός που υπάρχουν και συναποφασίζουν τόσο υπηρεσιακοί όσο και θεσμικοί παραγοντες.

Μελισσάρης Θεόδωρος

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ στην Ε.Α.Υ.Θ.

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis