Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 16/04/2015

Δεκατέσσερις μήνες έχουν περάσει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και την προσάρτιση της Κριμαίας και οι εντάσεις ανάμεσα στις σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Μόσχας συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Στις 9 Απριλίου τέσσερα τανκς τύπου Μ1 ABRAMS του αμερικανικού στρατού πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά σε μια τοποθεσία για εκπαιδευτικούς σκοπούς του στρατού στην Λιθουανία.




Αναμφισβήτητα, τα τανκς Μ1 ABRAMS που ζυγίζουν 70 τόνους θεωρούνται τα καλύτερα στο είδος τους στον κόσμο, καθώς διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες και υπολογιστές για τον εντοπισμό του στόχου, πολυβόλα και βαρύ οπλισμό για να πλήξουν οποιοδήποτε εχθρό, ενώ τα κανόνια τους έχουν διαμέτρημα 120 mm. 




Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε στα πλαίσια της νατοϊκής επιχείρησης «Ατλαντική αποφασιστικότητα» (Atlantic Resolve) σε μια προσπάθεια του Πενταγώνου να καθησυχάσει τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή. Για αυτό το σκοπό, άλλωστε, στρατεύματα από το συγκεκριμένο τάγμα εκπαιδεύονται μαζί με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Εσθονίας, της Λετονίας, καθώς και της Πολωνίας.

Μετά την προσάρτιση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ο αμερικανικός στρατός έχει διεξάγει 67 συνολικά στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανήσυχες από το γεγονός ότι οι βίαιες συγκρούσεις ενδέχεται να εξαπλωθούν και στην περιοχή τους.
Ειδικότερα, φοβούνται μήπως οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις υποθάλψουν παρόμοιες εξεγέρσεις στα σύνορα τους, όπως συνέβη και στην Ουκρανία.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis