Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:01 | 21/05/2019

Παρέμβαση με σπρέι και τρικάκια πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το βράδυ της Δευτέρας στο εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Τζιτζικώστα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Τα άτομα έβαψαν με σπρέι την τζαμαρία του εκλογικού κέντρου του Απόστολου Τζιτζικώστα, που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά και πέταξαν στο πεζοδρόμιο τρικάκια.



Η παρέμβαση της ομάδας «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή» κοινοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν βανδαλισμοί και στο κτήριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ.


[custom:google-ads]

Αναλυτικά το κείμενο των αντιεξουσιαστών για την παρέμβαση στο εκλογικό κέντρο του Τζιτζικώστα:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 2/5, με αίτημα του τη χορήγησητης έβδομης τακτικής άδειας του

Στις 27 Φεβρουαρίου το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου μετά την αρχική απόρριψη από τον εισαγγελέα της φυλακής, απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση της έβδομης τακτικής άδειας του Δ. Κουφοντίνα (να σημειωθεί εδώ, ότι δικαιούνταν άδεια από το 2010, παρόλα αυτά τα αιτήματα του είχαν απορριφθεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, οπού και έκανε απεργία πείνας για να καταφέρει να πάρει κάποιες ολιγοήμερες άδειες) .

Η εκδικητική ‘μανία’, με την οποία το κράτος μεταχειρίζεται τόσα χρόνια τον επαναστάτη, είναι αποτέλσμα τόσο της δράσης του ως μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά κυρίως λόγω των επιλογών του ολά αυτά τα χρόνια που βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους ( ανάληψη ευθύνης για την συμμετοχή, άρνηση δήλωσης μετάνοιας, συμμετοχή στους αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στη φυλακή). Με την στάση του αυτή, καταδυκνύει πως ο εγκλεισμός, η απομόνωση, η λάσπη του δημοσιογραφικού οχετού, το καθεστώς εξαίρεσης και καθετί που μπορεί να εφευρεθεί και να χρησιμοποιηθεί από την εξουσία δεν είναι αρκετό να λυγίσει έναν επαναστάτη.

Η ένοπλη αντιπαράθεση με την κυριαρχία αποτελεί ακόμα ένα μέσο του αναρχικού αγώνα για την καταστροφή της, καταδεικνύοντας την τρωτότητα της και μεταφέροντας το φόβο στο στρατόπεδο του εχθρού. Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πηγή: voria.gr


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis