Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:04 | 14/06/2018

Αφαίρεση πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης επέβαλλε η Τροχαία στις 259 παραβιάσεις που καταλόγισε σε οδηγούς που έκαναν αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κατά την ειδική εξόρμηση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με στόχο να βρουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση.
 

[custom:google-ads]

Συνολικά βεβαιώθηκαν 259 παραβάσεις σε οδηγούς που έκαναν αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 223 πινακίδες κυκλοφορίας, 231 άδειες κυκλοφορίας και 237 άδειες οδήγησης.

Η Τροχαία υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση συνιστά παράβαση η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ενώ σημειώνει ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Παράλληλα, η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει ότι χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis