Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 05/02/2015

«Ερχόμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε για πρώτη φορά έναν διάλογο σχετικά με το πώς θα ελαχιστοποιήσουμε το κόστος της ελληνικής κρίσης, όχι μόνο για τον Έλληνα αλλά και για τον Φινλανδό, τον Γερμανό κλπ». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Δεν θα υπήρχε τίποτα πιο εύκολο από το να πούμε δώστε μας την επόμενη δανειακή δόση, ως μέρος του υπάρχοντος προγράμματος. Αυτό όμως δεν θα τραβούσε την προσοχή σας. Και θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή σας», είπε, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η πρώτη πέτρα του ντόμινο αλλά δεν είναι υπεύθυνη για την επίδραση ντόμινο. Η κυβέρνηση εξελέγη για να βάλει τέλος σε αυτή την προσποίηση προς τους λαούς της Ευρώπης με έναν σκοπό, είπε, να αποκαταστήσει την αλήθεια σε ό,τι αφορά τις συνθήκες τόσο της ελληνικής κοινωνικής αγοράς όσο και της προβληματικής αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς αν στο επόμενο Eurogroup θα παρουσιάσει κάποια στοιχεία της ελληνικής πρότασης, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι δεν γνωρίζει ακόμη την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, αλλά επισήμανε ότι «πολύ δύσκολα θα πίστευα ότι, όποια και αν είναι η ατζέντα, δεν θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω τον "οδικό χάρτη" που προτείνουμε για τις κρίσιμες επόμενες εβδομάδες, αλλά και τον τρόπο κατά τον οποίο η Ελλάδα θέλει να φθάσει σε ένα "νέο συμβόλαιο" με την Ευρώπη, που θα αλλάξει την λογική του τρέχοντος προγράμματος σε μια λογική την οποία θα εκτιμούμε και θα στηρίζουμε όλοι».

Πηγή:spirospero.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis