Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:48 | 27/02/2015

Πέραν των οικονομικών θεμάτων ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν αποκαλυπτικός και για τα πολιτικά θέματα καθώς απάντησε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. 
Ο Γιώργος Παπαδάκης του ζήτησε αρχικά να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου την προηγούμενη εβδομάδα, την επόμενη ημέρα της συμφωνίας.

 

 

«Αν υπήρχε χρόνος να συζητήσουμε και να καταλάβει τι έχουμε κάνει. Να πιούμε ένα τσίπουρο... προφανώς θα τον πείσουμε για όσα πετύχαμε. Στεναχωρήθηκα από την τοποθέτησή του ότι δεν εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», απάντησε ο κύριος Βαρουφάκης.

Αντίθετα υποβάθμισε την κριτική του Γιάννη Μηλιού για τον οποίο είπε ότι δε στεναχωριέται. 
Πρόσθεσε όμως ότι στενοχωριέται όταν ακούει «από  δικό μας εσωτερικό (στέλεχος) το αφήγημα της ΝΔ» και υποστήριξε πως «το τέλος της αυτοματοποιημένης λιτότητας είναι μια τεράστια επιτυχία». «Πετύχαμε να ακυρωθούν όλα τα υφεσιακά μέτρα; Αυτό είναι επιτυχία. Άρα δεν υπάρχει επέκταση μνημονίου, υπάρχει κατάργηση. Υπάρχει εκατέρωθεν συμβιβασμός. Το μνημόνιο μου έλεγε να μειώσω τις συντάξεις» σημείωσε ο υπουργός των Οικονομικών.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές τριβές σχολιάζει: «Δεν είναι ωραία η αντιπαράθεση; Δεν είναι ωραίο αυτό; Έτσι τους πείσαμε. Μετά την ουσιαστική πτώχευση του 2010 ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει – συνειδητοποιήσει ότι είναι η πάρα πολύ στενή η βαθμίδα ελευθερίας που έχουμε στις διαπραγματεύσεις. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό;» και πρόσθεσε: «Έχω πει ότι οι απλουστευτικές κορώνες δε βοηθάνε» τόνισε και έσπευσε να σημειώσει ότι δεν είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

Πρόσθεσε ότι ήταν λάθος που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «εχουμε και εμείς τα δικά μας μαργαριτάρια».

Δεν έχω αστυνομικό, αν αποκτήσω θα παραιτηθώ

Σχετικά με την ασφάλεια που πρέπει να έχει ως υπουργός αποκάλυψε πως δεν έχει αστυνομικό να με φυλάει. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αν αποκτήσει θα παραιτηθεί. 

Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χτύπησε το τηλέφωνο. "Είναι το τριψήφιο αυτό", είπε ο υπουργός Οικονομικών. "Να το σηκώσω να μιλήσω με τον πρωθυπουργό", αστειεύτηκε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Τι είπε για την οικογένειά του

Στο τέλος της συνέντευξης ο Γιώργος Παπαδάκης προχώρησε σε πιο προσωπικές ερωτήσεις προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, ρωτώντας τον εάν η οικογένειά του ασκεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις πολιτικοοινομικές εξελίξεις. Μάλιστα δε δίστασε να προσεγγίσει με χιούμορ και τον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί, για πρώτη φορά, γύρω από το όνομά του, γεγονός που τον αναγάγει σε σταρ της Οικονομίας. «Φυσικά η οικογένειά μου ασκεί κριτική. Και η γυναίκα μου αλλά και τα παιδιά της, όπως φυσικά και η κόρη μου». Πρόσθεσε δε ότι «αν αλλάξω εικόνα θα πω στη Δανάη να τραβήξει την πρίζα».

Να σημειώσουμε ότι καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να κάθεται μπροστά από το γραφείο του και απέναντι από τον Γιώργο Παπαδάκη, γεγονός που μπορεί αρχικά να φάνηκε ως σκηνοθετική παρέμβαση, αλλά ο κ. Βαρουφάκης έδωσε την εξήγηση του για την επιλογή των θέσεων: «Στη θέση του υπουργού είναι τοποθετημένο το σακίδιό μου. Ποτέ δεν έχω κάτσει στη θέση αυτή. Ο πρωθυπουργός μάς είπε να μην ταυτιστούμε με τις καρέκλες...».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis