Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 07/01/2015

 

Υπόνοιες ότι το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χρηματοδοτήθηκε από βαρυποινίτες που κρατούνται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Υποστηρίζουν ότι για την αγορά των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν σε Ανάβυσσο και Λουτράκι και την μίσθωση των ακινήτων απαιτήθηκαν χρήματα που δεν διαθέτουν τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης.

«Δεν έχουν σημειωθεί ένοπλες ληστείες τραπεζών, που να αποδίδονται σε συνεργούς των έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας» δήλωσε αστυνομική πηγή στην «Κ». Αξιωματικοί που μετέχουν στις έρευνες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι τη χρηματοδότηση του σχεδίου απόδρασης ανέλαβε βαρυποινίτης, για τον οποίο έχουν και στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για διασύνδεση του με μέλη των «Πυρήνων».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό στο σχέδιο απόδρασης να μην συμμετείχαν μόνο τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του συγκεκριμένου βαρυποινίτη.

 

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis