Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 10/10/2016

«Όχι» είπε το Ανώτατο δικαστήριο στο αίτημα του αλλοδαπού βαρυποινίτη για επανεξέταση της υπόθεσης του, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή για την στυγερή δολοφονία του συγκατοίκου του τον Απρίλιο του 2012 στην Παλλουριώτισσα.      

Ο κατηγορούμενος από την Ρουμανία καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο για «ανατροπή της καταδίκης του» προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «δεν είχε πραγματική πρόθεση να παραδεχθεί την κατηγορία του φόνου και ότι η απόφαση καταδίκης ήταν επισφαλής αφού παραβιάστηκαν οι αρχές περί δίκαιης δίκης στο πλαίσιο της ανάκρισης και πριν τη δίκη, δεν έτυχε ικανοποιητικής μετάφρασης σε όλα τα στάδια μέχρι και την επιβολή ποινής, αλλά ούτε και αποτελεσματικής εκπροσώπησης διά συνηγόρου, λόγω σύγκρουσης καθηκόντων του δικηγόρου υπεράσπισης».

Επίσης ο κατηγορούμενος τα «έρειξε» στο Κακουργιοδικείο ισχυριζόμενος ότι δεν του προστάτευσε επαρκώς τα δικαιώματα του καθώς «δεν του επεξήγησε της εναντίον του κατηγορία και τη σοβαρότητά της, με αποτέλεσμα να μην ήταν σε θέση να εκτιμήσει ορθά τη φύση της κατηγορίας που αντιμετώπιζε».

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης είχε μεταφραστή και ο ισχυρισμός του δεν αποδικνίεται. Ως εκ τούτου το αίτημα του με σκοπό να γλιτώσει τη φυλακή απορρίφθηκε.

Σκότωσε και πήγε για ύπνο - Το στυγερό έγκλημα…

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ο καταδικασθέντας  διέμενε με τρεις ομοεθνείς του σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Παλλουριώτισσα.

Στις 28.4.2012 ο κατηγορούμενος και το θύμα, συνάδελφός του και επίσης ρουμάνος υπήκοος, αφού προηγουμένως κατανάλωσαν ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών, άρχισαν να λογομαχούν έντονα με αφορμή ποσό €250 το οποίο του όφειλε το θύμα.

Σε κάποια στιγμή το θύμα άρπαξε ένα μαχαίρι και κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του καταδικασθέντα. Ανακόπηκε όμως και αφοπλίστηκε από τους τρεις συγκάτοικους του.  Αμέσως μετά, ο καταδικασθέντας του επέφερε κτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματος του  και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σχοινί, τον έδεσε χειροπόδαρα και από το λαιμό και άρχισε να τον κτυπά στην παρουσία των συγκατοίκων του, οι οποίοι παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν.

Ακολούθως, ο καταδικασθέντας και οι συγκάτοικοί του πήγαν για ύπνο, αφήνοντας το θύμα δεμένο και κτυπημένο στο πάτωμα του σπιτιού. Μερικές ώρες αργότερα, γύρω στις 9.00 π.μ. της 29.4.2012, ένας από τους συγκάτοικους του καταδικασθέντα βλέποντας ακίνητο στο δάπεδο το θύμα προσπάθησε να τον λύσει και να του προσφέρει βοήθεια. Διαπιστώθηκε όμως στη συνέχεια, όταν επί τόπου έφθασε η Αστυνομία και ασθενοφόρο, ότι το θύμα ήταν ήδη νεκρό.

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία που ακολούθησε, αιτία θανάτου ήταν  στραγγαλισμός, που επήλθε κατά τη διάρκεια των κτυπημάτων που δέχθηκε το θύμα από τον καταδικασθέντα  ενώ ήταν στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να σφίξει το σχοινί με το οποίο του είχε δέσει το λαιμό του θύματος και έτσι να αποβιώσει.

 

www.reporter.com.cy

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis