Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 02/01/2019

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ασφάλεια των φυλακών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής.

Η απόδραση των δύο Αλβανών από τον Κορυδαλλό που έγινε την Πρωτοχρονιά αλλά ανακαλύφθηκε μόλις σήμερα δείχνει τα κενά που υπάρχουν στην ασφάλεια των φυλακών και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Το ΕleftrherosTypos.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τις περιβόητες αποδράσεις κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές.

[custom:google-ads]

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι στην πρώτη γραμμή της λίστας. Συνολικά έχει καταφέρει να αποδράσει τέσσερις φορές, τις δυο, μάλιστα, έφυγε από τη φυλακή με ελικόπτερο. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2006 όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέλαβε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι.  Στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 και πάλι ελικόπτερο πήρε από τη φυλακή τους δυο βαρυποινίτες.

Ο αδερφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Νίκος μετρά δυο αποδράσεις, το 1988 από τις φυλακές Τρικάλων και το 1990 από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης είναι ακόμη ενας που έχει συνδεθεί ε τις αποδράσεις. Κατάφερε να αποδράσει πάνω από δέκα φορές από τις φυλακές  Χαλκίδας, Κέρκυρας και Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Σορίν Ματέι που σκόρπισε τον θάνατο στην οδό Νιόβης πριν την μοιραία βραδιά, μετρούσε ήδη επτά αποδράσεις. Για πρώτη φορά κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια της αστυνομίας το 1995, όταν κατά τη διάρκεια δίκης του για ληστεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, έφυγε μέσα από τις τουαλέτες.

[custom:google-ads]

Στις 10 Μαρτίου 1996, απέδρασε μαζί με την παρέα του, μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας. Τον ίδιο μήνα έφυγε σαν κύριος από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Το 1998 διατάσσεται η μεταγωγή του στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, ωστόσο καταφέρνει να αποδράσει από το Τμήμα Μεταγωγών και να επιστρέψει στην Αθήνα.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2001 ο Κώστας Πάσσαρης, προφασιζόμενος επιληπτικές κρίσεις, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Εκεί εκτέλεσε δυο από τους τρεις φρουρούς του και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο Κώστας Σαμαράς κατάφερε να αποδράσει πέντε φορές. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές ήταν  το 1991, όταν κατά τη μεταγωγή του, έξυσε με λεπίδι το ξύλινο πάτωμα της κλούβας και βγήκε από μια τρύπα!

Το Δεκέμβριο του 2006 ο 23χρονος Μαξίμ Ζαλίν μεταφέρεται, από τις φυλακές Κομοτηνής στην Κέρκυρα, προκειμένου να γίνει αναπαράσταση της δολοφονίας της Αγγελικής Σελλά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι κρατούμενοι ζητούν επίμονα από τους αστυνομικούς να σταματήσουν για να ικανοποιήσουν τη φυσική τους ανάγκη. Ο 23χρονος, όμως, καταφέρνει να αρπάξει ένα υπηρεσιακό όπλο, να σκοτώσει τους δυο φρουρούς και να διαφύγει.

Τον Ιούλιο του 2012 η Όλια Κρίκοβιτς, έγινε η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Κατάφερε να πείσει έναν υπάλληλο των φυλακών να ανοίξει την πόρτα ισχυριζόμενη ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα και όταν η πόρτα άνοιξε, η 43χρονη με την βοήθεια ενός φίλου της απέδρασε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επεισοδιακή καταδίωξη κακοποιών - Εξετράπη το όχημα τους

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis