Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:21 | 26/09/2019

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας, συναντήθηκε με τον Γεν. Αστυν. Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΨΩΜΑ Γεώργιο και εν συνεχεία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, επισημαίνοντας τις τραγικές πλέον ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Καταστήσαμε σαφές ότι με κάλυψη μόνο το 49% των οργανικών θέσεων (σε σχέση με το 56% προ διμήνου), είναι αδύνατο να λειτουργήσει αποτελεσματικά η αστυνόμευση και η ασφάλεια, αφού η παραβίαση του Π.Δ. 394/2001 είναι καθημερινή πρακτική και τείνει να δημιουργήσει de facto μια καινούργια πραγματικότητα εργασιακών σχέσεων.

Τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής συμφώνησαν ότι υφίσταται σοβαρό θέμα με την έλλειψη προσωπικού, πλην όμως παρέπεμψαν για την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου, των Ημερήσιων Αναπαύσεων, της διάταξης των υπηρεσιών και των λοιπών θεμάτων του Π.Δ. 394/2001, στην Διοίκηση της Δ/νσης Β/Α.

Μετά από αυτή την σπουδαία επισήμανση, το Δ.Σ αποφάσισέ να επισκεφθεί όλα τα Τμήματα της Δ/νσης για να καταγραφούν όλες οι σχετικές παραβιάσεις, να αναδείξει εμπεριστατωμένα το μείζον αυτό θέμα και να κινηθεί νομικά όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ευελπιστούμε ότι, τουλάχιστον από εδώ και στο εξής, όλες αυτές οι αθέμιτες υπερβάσεις θα μηδενιστούν και ελπίζουμε ότι ο αξιότιμος Προϊστάμενος της Δ/νσης της Β/Α θα δώσει σαφείς και αυστηρές έγγραφες εντολές προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πρέπει όλοι να λησμονήσουν ότι βασική κυβερνητική θέση είναι η σφοδρή καταπολέμηση της υπερεργασίας, θέση που καθημερινά προβάλλεται στα Μ.Μ.Ε και κοινωνικής δικτύωσης. Δεν γίνεται λοιπόν η υπερεργασία στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ να είναι σήμερα η βασική επιλογή.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis