Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 16/07/2018

Παρακολουθώντας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις διαπιστώνω ότι οι δηλώσεις των αρμοδίων πολιτικών - κυβερνητικών παραγόντων, δείχνουν την έξοδο από τον στενό «κορσέ» των μνημονίων και πλέον μπορούμε να χαράσσουμε ελεύθερα (ή περίπου ελεύθερα) την οικονομική πορεία της χώρας, πάντοτε με τους ανάλογους περιορισμούς που επιβάλλει η γενικότερη κατάσταση της χώρας, έχοντας μάλιστα και υπερπλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Σκεφτόμενος καλόπιστα και εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να αποδώσει στους εργαζόμενους και συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οφειλόμενα αναδρομικά χρηματικά ποσά των ετών 2012 (Αύγουστος) μέχρι και Δεκέμβριο του 2016.

Επιπλέον να προβεί σε μεγάλες διορθωτικές ενέργειες στο μισθολόγιο που ψήφισε και εφαρμόζεται από 01/01/2017, καθώς με αυτό (το μισθολόγιο) όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά αντιθέτως μειώνει περαιτέρω τις αποδοχές, κυρίως των χαμηλόβαθμων συναδέλφων. Δηλαδή «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» κατά τη λαϊκή ρήση.

Η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ εν τω συνόλω της είναι αδιαπραγμάτευτη από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας και η κυβέρνηση υποχρεούται να την σεβαστεί και να την εφαρμόσει άμεσα, κάνοντας πράξη έστω και καθυστερημένα τις δεσμεύσεις της, χωρίς πλέον το φόβητρο της Τρόικας και των δανειστών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλησ βραντζαςΒασίλης Βράντζας

Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis