Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 16/08/2015

Αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το απόγευμα της Δευτέρας αγρότες της περιοχής της Αιγιάλειας, κατά των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση και πρόκειται, όπως τονίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι να ειναι το "τελειωτικό χτύπημα για αυτούς".

Συγκεκριμένα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα παλιά διόδια (Γέφυρα Σελινούντα).

Σε σχετική ανακοίνωση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναφέρουν τα εξής:

– «Συνάδελφοι αγρότες και αγρότισσες, κτηνοτρόφοι

Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συναποφάσισαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ είναι μαχαιριά για την μικρομεσαία αγροτιά. Θα οδηγήσει μαζί με την ΚΑΠ , που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι 50% ως το 2019 στο γρήγορο ξεκλήρισμα μας , στην συγκέντρωση της γης και της αγροτικής- κτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.

Τα προαπαιτούμενα μέτρα, που έχουν ψηφιστεί μας αφορούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα μέσα, στα εφόδια, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Άνοιξαν τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών.

Ετοιμάζουν βέβαια και τα χειρότερα. Φοροληστεία στο 26-29% και 100% προκαταβολή από 13% και 27,5% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, κατάργηση της επιστροφής φόρου στα καύσιμα, φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση λένε ψέματα πως θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία. Στόχος των μνημονίων είναι το ξεζούμισμα του λαού για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των βιομήχανων, των εξαγωγέων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών.

Τα κόμματα που ψηφίζουν το μνημόνιο σε κοροϊδεύουν ότι διαπραγματεύονται «αντισταθμιστικά ή ισοδύναμα» μέτρα. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν θα καλύψει την τεράστια χασούρα που θα έχεις, τα προορίζουν για ενίσχυση των μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.

Ξέρεις ότι δεν κατάργησαν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που μας πτώχευσαν τα προηγούμενα χρόνια, αντίθετα δεσμεύτηκαν να καταργήσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, που ψήφισαν πρόσφατα.

Σωτηρία ή πτώχευση , ευρώ ή δραχμή είναι διλήμματα-αντιθέσεις των μονοπωλιακών ομίλων. Όσο τα κλειδιά της οικονομίας είναι στα χέρια των μονοπωλίων , εμείς δεν θα έχουμε ούτε ευρώ ούτε δραχμή.

Μόνο στη δική μας δύναμη , στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε . Χάσαμε όταν δεν αγωνιστήκαμε , όταν υποκύψαμε σε εκβιαστικά διλήμματα και στον φόβο, όταν πιστέψαμε σε ψέματα και αυταπάτες.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis