Βεβήλωσαν το μνημείο των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Βεβήλωσαν το μνημείο των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη

Του Μιχάλη Τεζάρη
 

To μνημείο που δημιουργήθηκε στην μνήμη των δυο αδικοχαμένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, του Γιώργου Σκυλογγιάνη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη βεβήλωσαν άγνωστοι.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του Newpost, άγνωστοι αφαίρεσαν ένα από τα δυο περιστέρια  που υπήρχαν πάνω στο μνημείο και συμβολίζουν τις ψυχές των αδικοχαμένων παλικαριών.

Επίσης άγνωστοι με περίσσιο θράσος και έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς , αφαιρούν κατά καιρούς γλάστρες που αφήνουν στο σημείο συνάδελφοι των αστυνομικών, αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στα δυο αδικοχαμένα παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δυο παιδιών που στο άνθος της νιότης του, δεν φοβήθηκαν να δώσουν την ίδια τους την ψυχή και να ποτίσουν με το αίμα τους το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε μια χώρα με ασφάλεια, χωρίς φόβο για τους  εγκληματίες.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ το καντήλι των παιδιών να σβήσει»

Στο σημείο που εκτελέστηκαν οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κάθε απόγευμα, εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια, ο κυριος Χρήστος δεν αφήνει ποτέ το καντήλι να σβήσει. Κάθε απόγευμα επισκέπτεται  το σημείο, ανάβει το θυμιατό και καθαρίζει το χώρο. «Όσο είμαι εγώ εδώ δεν πρόκειται να σβήσει το καντήλι των παιδιών, αυτοί οι ήρωες πέθαναν να είμαστε εμείς ασφαλείς, μόνο όταν με πάρει ο θεός δεν θα έρχομαι  εδώ» λέει με μάτια σχεδόν δακρυσμένα».

Βεβήλωσαν το μνημείο των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη

Πηγή:    newpost.gr