Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 09/04/2015

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου, στη δυτική Ελλάδα και τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, όμως στα ανατολικά και τα νότια οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά και πάλι θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση , στο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα φτάσει στη Μακεδονία και στα δυτικά έως τους 15 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και κατά διαστήματα θα βρέχει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και στη Χαλκιδική λίγες βροχές. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από μείον 1 (-1) έως 13 με 15 βαθμούς.

Στην Ήπειρο στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και για λίγο το απόγευμα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται, κατά τόπους νεφώσεις και μικρής διάρκειας βροχές. Στα βουνά θα πέσουν λίγα ακόμη χιόνια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 17 βαθμούς και στην ανατολική έως 13.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένονται έντονες βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και από το βράδυ 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού και στις Σποράδες θα έχουμε βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Καστελλόριζο θα είναι δυτικοί μέτριοι, στα υπόλοιπα νησιά βοριάδες 7 με 8 και μετά το μεσημέρι 9 μποφόρ.

Στη δυτική Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας έως τους 16 βαθμούς.
Στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες, θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και στα βουνά χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.
Στην Αττική η Μ. Πέμπτη προβλέπεται βροχερή και κρύα. Στην κορυφή της Πάρνηθας θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και από το απόγευμα στα ανατολικά 9 μποφόρ. Τα θερμόμετρα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, θα δείξουν από 8 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:spirospero.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis