Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:18 | 19/12/2019

Αναφερόμενος στη δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου ότι οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό γεγονός, ο κ. Βελόπουλος απάντησε: «Δεν έχω δει μέσα σε καμία κατάληψη κανέναν πίνακα ζωγραφικής, κανένα αρχαίο αντικείμενο. Εκεί βλέπω λοστούς, στυλιάρια, μολότοφ και καδρόνια. Αυτά είναι τα πολιτιστικά γεγονότα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος τονίζοντας ότι «αν το παιδί μου είχε μολότοφ στο χέρι, καλά θα κάνει η αστυνομία να μπει και να το συλλάβει. Είναι υποκριτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για ξύλο. Αυτοί που άνοιξαν κεφάλια μικρών παιδιών στις Πρέσπες; Αυτοί που έκαναν προληπτικές συλλήψεις όταν μιλούσε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη; Ποιοι μιλάνε; Έχουν ματώσει κόσμο, έχουν ρίξει δακρυγόνα σε μικρά παιδιά, σε μεγάλους παππούδες όταν γίνονταν τα συλλαλητήρια, δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν οι πρώην φασίστες, νυν δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιγαν κεφάλια».

«Στη Γερμανία δεν συμβαίνουν αυτά. Αν πλησιάσεις τον αστυνομικό με καδρόνι ή μολότοφ, έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να πυροβολήσει. Είμαι εναντίον αυτής της λογικής, αλλά είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών σε παρόμοια γεγονότα. Το χρησιμοποιεί η γαλλική, η γερμανική αστυνομία γιατί όχι εμείς; Πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι και εμείς», πρόσθεσε.

Με αφορμή την εισαγγελική για τη Χ.Α, ο κ. Βελόπουλος σχολίασε: «Οι ναζιστές είναι ναζιστές, είναι στο περιθώριο. Όλο το ήθος και το ύφος αυτού του κόμματος δεν με αγγίζει. Άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο ναζιστής. Ο ελληνικός λαός ψήφισε και κατάλαβε το ποιόν, το ύφος και το ήθος αυτής της ομάδας».

Πηγή:  real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis