Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:28 | 11/05/2020

Στη σύλληψη ακόμα οκτώ ατόμων για την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στις 3 Μαΐου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο ανιψιός του πρώην υποστράτηγου Κλίβερ Αλκαλά Καρντόνες, προχώρησε ο στρατός της Βενεζουέλας.
 

Ο εθνικός στρατός της Βενεζουέλας με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, τη σύλληψη οκτώ ακόμα «μισθοφόρων τρομοκρατών» για την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στις 3 Μαΐου.

 

Μάλιστα έδωσε και βίντεο στη δημοσιότητα όπου διακρίνονται οι στρατιώτες που έχουν ακινητοποιήσει και θέσει υπό κράτηση τους οκτώ «μισθοφόρους».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Χοσέ Άνγελ Μπαρένο Καρντόνες, ανιψιός του πρώην υποστράτηγου, Κλίβερ Αλκαλά Καρντόνες, ο οποίος έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ισχυρίστηκε ότι σχεδίαζε να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο και άλλους αξιωματούχους της χώρας, έχοντας την υποστήριξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης του Χουάν Γκουαϊδό και θεωρείται φυγάς στη Βενεζουέλα.

Οι συλληφθέντες είναι επτά άνδρες και μία γυναίκα και συνελήφθηκαν από τον εθνικό στρατό στην περιοχή Πετακιρίτο, στην επαρχία Λα Γκουϊάρα.

Συνολικά για το «αποτυχημένο πραξικόπημα» σε βάρος του Νικολάς Μαδούρο, έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα τους και δύο Αμερικανοί.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας υποστηρίζουν ότι οι δύο Αμερικανοί είναι μισθοφόροι που στρατολογήθηκαν από την αντιπολίτευση για να επιχειρήσουν να ανατρέψουν τον Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον έναν εκ των δύο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ο άμεσος επικεφαλής αυτής της εισβολής».

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis