Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 07/07/2017

Καινοτόμο, ταχύτατο και... απειλητικά οπλισμένο, το SB-1 αποτελεί την πρόταση των εταιριών Sikorsky και Boeing για το μελλοντικό αμερικανικό επιθετικό ελικόπτερο. Το σχέδιο στο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι εταιρίες αφορά ένα "μακράς ακτίνας, υψηλής ταχύτητας και ανωτέρων επιδόσεων αιώρησης ελικόπτερο με απαράμιλλη ευελιξία για τις επόμενες δεκαετίες".

Το ελικόπτερο με τις φουτουριστικές γραμμές αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος FVL (Future Vertical Lift) για την ενδεχόμενη αντικατάσταση των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και των UH-60 Blackhawk του αμερικανικού Στρατού. Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός σκάφους επίδειξης τεχνολογίας JMR-TD (Joint Multi-Role Technology Demonstration) το οποίο θα οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο.

Το SB-1 Defiant είναι ένα “συμπαγές” σκάφος που συνδυάζει ομοαξονικό στροφείο και έλικα -μια διάταξη η οποία σύμφωνα με τους σχεδιαστές παρέχει σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες από τις αντίστοιχες των συμβατικών ελικοπτέρων. Επίσης παρέχει περισσότερη ευελιξία, επιπλέον σταθερότητα κατά την φάση της αιώρησης και μεγαλύτερη... ησυχία, απαραίτητη για τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου που θα το δεί να “πετιέται” ξαφνικά από το πουθενά.

Ο προτεινόμενος οπλισμός αποτελείται από ένα αυτόματο πυροβόλο σε πυργίσκο στο ρύγχος το οποίο θυμίζει το τρίκαννο Μ197 των 20 χιλ. που εξοπλίζουν τα ελικόπτερα Cobra των Αμερικανών Πεζοναυτών. Στους φορείς οπλισμού των ημιπτερύγων μπορούν να αναρτηθούν διάφορα οπλικά φορτία ενώ δύο ράγες εκτόξευσης εκατέρωθεν της ατράκτου καταδεικνύουν ότι το ελικόπτερο θα διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder για την αυτοπροστασία του.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την πρόταση των Sikorsky-Boeing που κάνει τα Apache να δείχνουν... παρωχημένα!

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis