ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Ισχυρός σεισμός 5,7 στην Πάτρα!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π. Υ.
ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Ισχυρός σεισμός 5,7 στην Πάτρα!
Ισχυρή σεισμική δονηση σημειώθηκε στην Πάτρα στις 10 το πρωί μεγέθους 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η διάρκεια του σεισμού ήταν 10 δευτερόλεπτα και το εστιακό βάθος μόλις 8-10 χλμ, ενώ εργοποιήθηκε το ρήγμα της Αγίας Τριάδος. 

Αμέσως ενημερώθηκε το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας -199, για μερική κατάρρευση κτιριακών εγκαταστάσεων με ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραικής Πατραικής.

 

Φυσικά πρόκειται για άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα. Στο πρώτο σενάριο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά εντός κτιρίου και υπάρχουν δύο εγκλωβισμένα ατομα. 

Επεμβαίνουν οι υπάλληλοι του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού με επικεφαλής τον διοικητή Γιάννη Πετρούτσο. 


Στο δεύτερο σενάριο της άσκησης με τον τίτλο "ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016", στο ισόγειο κτιρίου το οποίο έχει μετατραπεί σε ερείπια επεμβαίνει η 6η ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου τους δύο αγνοούμενους. Και στο τρίτο σενάριο σε διώροφο κτίριο έχει εγκλωβιστεί άτομο στο εσωτερικό όμως το κλιμακοστάσιο εχει παθει σοβαρές ζημιές και οι πυροσβέστες μαζί με το θύμα κατέρχονται γρήγορα με τη μέθοδο της κεκλιμένης, γιατί γίνονται συνεχείς μετασεισμοί.