ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτιοι έλεγχοι της Αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτιοι έλεγχοι της Αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη

Ολονύχτιο σαφάρι ελέγχων της Αστυνομίας για παραβάτες στην έρημη Θεσσαλονίκη. Πρόστιμα σε οδηγούς και πεζούς που δεν είχαν βεβαιώσεις.

Ξημερώματα Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου 2020. Δεύτερη μέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:30 στη Θεσσαλονίκη.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Τα οχήματα που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν επαγγελματική άδεια. Στα πεζοδρόμια, στα πάρκα και στις πλατείες δεν κυκλοφορεί ψυχή. Κάποιοι εργαζόμενοι, κυρίως στον τομέα της εστίασης, επιστρέφουν στα σπίτια τους. Το σχέδιο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

 

 


 

 

Σαρωτικοί έλεγχοι στο κέντρο της πόλης

Σε κομβικά σημεία του κέντρου της πόλης είχαν τοποθετηθεί από νωρίς κλιμάκια της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας με εντολή για συνεχείς ελέγχους. Οι αστυνομικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο που ήταν αδύνατο για κάποιον οδηγό να διασχίσει το κέντρο χωρίς να ελεγχθεί. Αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ καθώς και πεζές περιπολίες διενεργούσαν ελέγχους σε διερχόμενους πολίτες. Όποιος δεν είχε βεβαίωση εργοδότη ή αυτοαπασχολούμενου δεχόταν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο δρόμο.

 

 

 


 

 

Περιπολικά της Άμεσης Δράσης και των αστυνομικών τμημάτων, σταθμοί της Ασφάλειας και η ΟΠΚΕ με τα τζιπ και την ομάδα δικύκλων «όργωναν» τις γειτονιές για να διαπιστώσουν τυχόν παραβάτες.

Οι διευθυντές των υπηρεσιών που σχετίζονται με την οργάνωση των μέτρων ήταν επί ποδός από νωρίς το βράδυ της Κυριακής. Τον ρόλο του συντονιστή των μέτρων είχε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος κινούνταν στο κέντρο της πόλης για να εποπτεύει τα αστυνομικά μπλόκα.

Μέχρι τις 05:30 βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις του μέτρου σε πεζούς και οδηγούς. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τηρεί τις αποφάσεις της πολιτείας για τον περιορισμό της πανδημίας και των συνεπειών της.

Δείτε βίντεο του thestival με τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης:

 

 

 


 

 

 

 

thestival.gr