Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:56 | 24/02/2020

Ο ειδικός φρουρός, που πριν από λίγα 24ωρα βοήθησε πρόσφυγα να γεννήσει, μιλά στο MEGA και περιγράφει τη μοναδική εμπειρία.

Η ώρα του τοκετού έφτασε. Η πρόσφυγας από τη Συρία φθάνει αναστατωμένη στο κέντρο υποδοχής της Χίου. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο ειδικός φρουρός, Γιώργος Μυστρίδης, τρέχει να τη βοηθήσει. Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στη ζωή.

«Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται. Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει. Πιάνω το παιδί στα χέρια και μου υποδεικνύει να κόψω τον ομφάλιο λώρο. Ήταν όπως τις αμερικάνικες ταινίες. Το βλέπεις και λες ποιο καλώδιο να κόψω» σημειώνει ο Γ. Μυστρίδης.

«Η γυναίκα όταν πήραμε το παιδί και τελειώσαμε τη διαδικασία, πριν έρθουν οι γιατροί, είχαν συγκινηθεί με τον άντρα της και μας ευχαριστούσε» λέει χαρακτηριστικά.

Για τη σημασία της πράξης του ειδικού φρουρού, μίλησε στο MEGA o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για τον ειδικό φρουρό που τον Μάιο του 2013 βραβεύτηκε από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης γιατί μαζί με συναδέλφους του είχε συλλάβει ληστές μετά από καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή.

Ο ειδικός φρουρός είναι με δίμηνη απόσπαση στη Χίο, στο πλαίσιο ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis