Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:19 | 18/10/2020

Συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τα πλοία οι Σομαλοί πειρατές. Με πλάνα που κυκλοφόρησαν γίνεται αντιληπτό το πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στις ανοιχτές θάλασσες.

H πειρατεία στη Σομαλία υπήρξε απειλή στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα από την αρχή ακόμη του Σομαλικού εμφυλίου πολέμου. Από το 2005, πολλοί παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων πειρατείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η πειρατεία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της ναυσιπλοΐας (λόγω της ανάγκης πρόσθετης ασφάλειας των διακινουμένων φορτίων, εμπορευμάτων) καθώς και την παρεμπόδιση διακίνησης των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας. Το 90% των φορτίων του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης διακινούνται μέσω της θάλασσας, και έτσι τα πλοία αυτά έχουν ανάγκη στρατιωτικής συνοδείας.

Δείτε τι συμβαίνει όταν μονάδες ασφαλείας συναντάνε τους Σομαλούς:

 

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Κένυα, οι Σομαλοί πειρατές έχουν λάβει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα τους τελευταίους 12 μήνες.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis