Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:15 | 17/05/2019
Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κατασκεύασε πρόσφατα ένα ρομπότ που ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους αστυνομικούς που βρίσκονται στους δρόμους για ελέγχους.
 
Το ρομπότ GoBetween είναι προσαρτημένο σε μια ράβδο που μπορεί να μετακινηθεί από το περιπολικό του αστυνομικού σε μέχρι το παράθυρο του αυτοκινήτου που πρέπει να ελεγχθεί, επιτρέποντας στον αστυνομικό και τον οδηγό να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να βγαίνουν καν από τα οχήματά τους. Το ρομπότ μπορεί ακόμη και να εκδώσει κλήση αν χρειαστεί.

[custom:google-ads]

"Έχω κουραστεί να ακούω ειδήσεις για αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων, συνήθως σε περιπτώσεις που οι οδηγοί ήταν ύποπτοι κι ήθελαν να αποφύγουν καταστάσεις", δήλωσε ο Reuben Brewer, μηχανολόγος μηχανικός του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού SRI International στο Menlo Park της Καλιφόρνιας. "Ήθελα με κάποιον τρόπο να βοηθήσω τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους"
 
Το GoBetween είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία συμπεριλαμβανομένης της οθόνης δισκίου, της κάμερας web και ενός μικρού εκτυπωτή που εκδίδει τις κλήσεις. Δεν φέρει όπλα.
 
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την SRI International δείχνει πώς λειτουργεί το πρωτότυπο ρομπότ: Μόλις το όχημα του αστυνομικού σταθμεύσει πίσω από το αυτοκίνητο που πρέπει να ελεγχθεί, το GoBetween κυλά μέχρι το παράθυρο του οδηγού, όπου γίνεται τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του αστυνομικού. Στο μεταξύ μια τεχνητή ακίδα -σαν μεγάλο καρφί- τοποθετείται αυτόματα μπροστά από το αυτοκίνητο που ελέγχεται, ώστε να κρατά τον οδηγό στο σημείο που πρέπει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναφέρει η NBC.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis