ΒΙΝΤΕΟ: Τρεις Πυροσβέστες ''ανέστησαν'' το αρχαιότερο κλιμακοφόρο - To ΠΣ 57

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ... ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρεις Πυροσβέστες ''ανέστησαν'' το αρχαιότερο κλιμακοφόρο - To ΠΣ 57

Ένα ιστορικό και εμβληματικό όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, το ΠΣ 57 (έτους 1939), το οποίο βρισκόταν στις αποθήκες του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης ήταν η αιτία που τον Δεκέμβριο του 2016, τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι, ο Πυρονόμος Στάικος Ηρακλής, ο Πυρονόμος Γουρτζιλίδης Γεώργιος και ο Αρχιπυροσβέστης Κυνηγόπουλος Λεωνίδας, αποφάσισαν την ανακατασκευή του.

Έχοντας την υποστήριξη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβαν άδεια και το μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Συνεργείου Θεσσαλονίκης. Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν την αναπαλαίωση του, με μεράκι, θυσιάζοντας πολύ προσωπικό χρόνο.

Σημαντικός ήταν ο ρόλος ιδιωτών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν σε όλες τις φάσεις του έργου. Καταλυτική ήταν η συμβολή του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Συνεργείου Θεσσαλονίκης καθώς και των συναδέλφων της βάρδιας τους, στον 1ο Π.Σ. Θεσσαλονίκης.

Τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε όχι μόνο τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που αποφάσισαν την ανακατασκευή του αλλά και όσους τους στήριξαν στο εγχείρημά τους. Έτσι, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019, έπειτα από 2,5 χρόνια, ολοκλήρωσαν την αναπαλαίωση του και το όχημα κινήθηκε με τις δικές του δυνάμεις. Αρχικός του προορισμός, το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οπτικό υλικό από τη διαδικασία της αναπαλαίωσης του ΠΣ 57, η οποία διήρκησε περισσότερο από 2 χρόνια, θα βρείτε:

https://www.youtube.com/watch?v=7DQwjaCQq1Y