Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 12/09/2021

Λίγες μέρες μένουν μέχρι να αρχίσει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοπύρου στην Καλλιθέα που συντάραξε το πανελλήνιο. Θύμα και θύτης θα βρεθούν ενώπιος ενωπίον, με την 34χρονη να ψάχνει εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την κατηγορούμενη σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN "Τώρα ό,τι Συμβαίνει" η Ιωάννα ζητά την παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος.

"Η απόφασή μου να βρεθώ στο δικαστήριο αντιμέτωπη με τη γυναίκα που με κατέστρεψε για εμένα είναι μονόδρομος. Θέλω να αντικρίσει την καταστροφή που έχουν επιφέρει οι πράξεις της και να λογοδοτήσει γι' αυτές. Πιστεύω πως η τιμωρία της πρέπει να είναι παραδειγματική και να υπογραμμιστεί η μηδενική ανοχή της κοινωνίας και των θεσμών σε πράξεις μιμητισμού. Δεν είμαι σίγουρη πως θα μπορέσω να το διαχειριστώ, θα προσπαθήσω όμως. Επενδύω πάντα στήριξη της οικογένειάς μου και στην αγάπη του κόσμου, διότι για εμένα τέτοιου είδους αξίες έχουν σημασία και όχι η επιφανειακή ομορφιά. Πρέπει νομίζω κάποια στιγμή να αναθεωρήσουμε ως κοινωνία τα πρότυπα που προβάλλουμε στα παιδιά μας και στους νέους" είπε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα.

"Τέτοιους είδους επιθέσεις, δεν σχεδιάζονται και υλοποιούνται μόνο από έναν άνθρωπο"

Πριν λίγες μέρες, ο συνήγορος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, είπε στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, ενόψει της έναρξης της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου, ότι "η Ιωάννα ζητά Δικαιοσύνη, να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στην δράστιδα".

Όπως ανέφερε, "είναι ευτύχημα ότι δεν εχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας, οποτε υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, που θα αποκαλυφθούν στην δίκη".

Ερωτηθείς αν η κατηγορούμενη, που έχει ομολογήσει, έδρασε μόνη της, απάντησε ότι "τέτοιους είδους επιθέσεις, δεν σχεδιάζονται και υλοποιούνται μόνο από έναν άνθρωπο, προφανώς υπάρχουν και ένας ή περισσότεροι συνεργοί, αλλά πρώτα πρέπει να αποδειχθεί και να τεκμηριωθεί η εμπλοκή τους και μετά να υπάρξει δίωξη τους".

"Η Ιωάννα θα παραστεί στο δικαστήριο, Είναι απολύτως φυσικό να θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να θέλει να κοιτάξει αυτόν τον άνθρωπο που προσπάθησε να της πάρει την ζωή και σήμερα βιώνει μια σκληρή "φυλακή”", προσέθεσε ο κ. Αλεξανδρής, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας της Ιωάννας, που προκάλεσε αίσθηση.

Μάλιστα, καταλήγοντας επιβεβαιώσε όσα είπε νωρίτερα στο "Πρωινό" η Δήμητρα Καλόφωνου, ότι "όσο πλησιάζουν οι ώρες, ο οργανισμός της, η υγεία της "πέφτει". Δεν μπορεί να υπάρχει η ψυχική ηρεμία ενόψει της δίκης, πόσο μάλλον όταν έρθει η ώρα να εξιστορήσει όσα έχουν συμβεί".

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis