Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 12/04/2016

Ελάχιστα 24ωρα μετά την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας Nikolay Nankov Nenchev και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Konstantin Popov, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του ενισχύει τα σύνορα με την Ελλάδα και σκέφτεται να σηκώσει φράχτη.

Δεν γνωρίζουμε εάν κάτι τέτοιο που πρακτικά απομονώνει τη χώρα μας, συζητήθηκε στις επίσημες επαφές που είχαν στην Αθήνα ο Βούλγαρος υπουργός με τον Έλληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο, και ο Βούλγαρος στρατηγός με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Πάνος Καμμένος μετά τις συζητήσεις που είχε με τον Βούλγαρο υπουργό είχε δηλώσει ότι "θα έχουμε στενή συνεργασία και για το θέμα της μετανάστευσης, γιατί είναι πολύ φυσικό ότι το μεταναστευτικό κύμα αλλάζει πολλές φορές μέρος εισόδου. Σήμερα είναι από την Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι από τη Βουλγαρία, μεθαύριο από την Ιταλία. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να υπάρχει μία κοινή πολιτική και να ληφθούν κοινές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά, η Βουλγαρία έλαβε άμεσα μέτρα, χωρίς να περιμένει τις κοινές αποφάσεις.

«Πήραμε την απόφαση να στείλουμε επιπλέον 300 στρατιώτες για την προστασία των συνόρων με την Ελλάδα και την Τουρκία που είναι περίπου 1000 χιλιόμετρα και σκεφτόμαστε να φτιάξουμε σε όλο το μήκος έναν φράχτη», είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Να υποθέσουμε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την ενημέρωση που έκανε ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας με την επιστροφή του στην Σόφια, για τι περιεχόμενο των συζητήσεων που έκανε στην Ελλάδα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. 

Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει μια απόκλιση ανάμεσα στις αισιόδοξες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού και στα μέτρα που λαμβάνει η Βουλγαρία χωρίς να αναμένει κοινές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis