Βουλευτές που έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών

Η ΜΑΚΡΑ ΛΙΣΤΑ
Βουλευτές που έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών

Το νέο περιστατικό με θύμα τον βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, προστέθηκε στην μακριά λίστα του αστυνομικού δελτίου. Μάλιστα η συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς οι δράστες, μεταξύ άλλων άρπαξαν και το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού φρουρού του βουλευτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ακρόπολη όπου ο βουλευτής είχε πάει για κάποιο ραντεβού συνοδευόμενος από τον προσωπικό του αστυνομικό φρουρό.

Όταν πια επέστρεψαν από το ραντεβού, βρήκαν το τζάμι στην πόρτα του οδηγού σπασμένο και το πόρτ μπαγκάζ ανοιγμένο, ενώ έλειπε το τσαντάκι με το όπλο του αστυνομικού φρουρού.

Δεν είναι ωστόσο το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται με βουλευτή να πέφτει θύμα διαρρηκτών. Μέσα στο 2019 ένας βουλευτής κι ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ. έπεσαν θύματα διαρρηκτών και μάλιστα την ίδια ημέρα στο ίδιο σημείο.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το καλοκαίρι πριν τις εκλογές βρίσκονταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του, όταν οι άγνωστοι έσπασαν τζάμι στο αυτοκίνητο του και του άρπαξαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακριβώς την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, θύμα προφανώς των ίδιων διαρρηκτών, είχε πέσει και ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και του είχαν αρπάξει μια τσάντα με προσωπικά του έγγραφα από το δικηγορικό γραφείο που διατηρεί στο κέντρο τις Αθήνας.

Τον Ιανουάριο του 2019, θύμα διαρρηκτών είχε πέσει και ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, καθώς οι διαρρήκτες είχαν χτυπήσει το αυτοκίνητο του που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία Κλαύθμωνος. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι δράστες είχαν αρπάξει από το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού έναν χαρτοφύλακα που περιείχε έγγραφα του υπουργείου που ηγούνταν.

Κατά καιρούς θύματα διαρρηκτών έχουν πέσει η Μαρία Τριανταφύλλου Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχαν «ξαφρίσει» πορτοφολάδες, την ώρα που περπατούσε στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα.

Η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά, είχε πέσει θύμα διαρρηκτών στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα, όπως είχε διαπιστωθεί από την αστυνομία, οι κακοποιοί της είχαν αρπάξει 1.000 ευρώ σε μετρητά.

Πηγή: dikastiko.gr

 

Διαβάστε επίσης: Πώς «άνοιξαν» το αυτοκίνητο του Σίμου Κεδίκογλου - Η γιορτή και η σύλληψη αστυνομικού