Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 11/05/2016

Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ζήτημα νομιμότητας σχετικά με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν πως τα χημικά «αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών». Η ερώτηση κατατέθηκε έπειτα από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «η υπεράσπιση της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης δεν είναι δυνατόν να δικαιολογεί εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων περιστατικά που συνιστούν παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και προσβολή θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην υγεία και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».

Ως εκ τούτου ζητούν αποτελεσματική διερεύνηση όσων συνέβησαν και τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και ενημέρωση για τα αποτελέσματα ένορκων διοικητικών εξετάσεων που έχουν διαταχθεί για περιστατικά αστυνομικής βίας τα τελευταία δύο χρόνια. Ρωτούν, τέλος, εάν έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε αστυνομικούς που προέβησαν σε αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών τα τελευταία δύο χρόνια.

 

www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis