Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 25/11/2014

 

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ κ. Γιάννης Γιαννέλης και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από το 2012, φαίνεται πως είχε έρθει αντιμέτωπος με τον μακελάρη του Μικρολίμανου Arber Bako, κατά τη διάρκεια εισβολής στο σπίτι του στη Μυτιλήνη τον Νοέμβριο του 2008.

Μιλώντας στο TheToc περιγράφει την περιπέτειά του. 

«Δεν ξέρω αν είναι αυτοί, η αστυνομία το λέει. Ήταν τέλος του 2008. Νοέμβριο νομίζω. Έχω ένα πύργο - σπίτι παλιό στην Μυτιλήνη, σε απομονωμένο σημείο έξω από την πόλη κοντά στην θάλασσα. Ήταν 03:30 το πρωί. Άκουσα θορύβους, τριξίματα πάνω στο παλιό ξύλινο πάτωμα. Σιγά-σιγά οι θόρυβοι πλησίαζαν προς τον 2ο όροφο όπου ήταν το υπνοδωμάτιο. Ήμουν μόνος στο σπίτι. Κάποια στιγμή είδα στο ημίφως μία σκιά και κατάλαβα ότι κάτι γίνεται κάποιοι βρίσκονταν μέσα. Είχα όπλο βέβαια, οπλοφορούσα νόμιμα όπως οι περισσότεροι βουλευτές, αλλά δεν θέλησα να το χρησιμοποιήσω. Ήταν δίπλα μου αλλά έπρεπε να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό για να σηκώσω όπλο και να το στρέψω εναντίον άλλου ανθρώπου, ότι και να είναι αυτός. Το άφησα στην άκρη και σκέφτηκα πως μπορώ να τους αντιμετωπίσω.

Μόλις άκουσα την πόρτα να γυρίζει το πόμολο, όρμησα προς τα εκεί, από απόσταση πέντε μέτρων που ήταν το κρεβάτι μου.Χτυπούσα δυνατά τα πόδια μου κάτω στο πάτωμα που έκανε δυνατό θόρυβο και πέφτω πάνω στην πόρτα κόντρα σε αυτούς με μεγάλη δύναμη. Φώναξα μερικά… γαλλικά. Εκείνοι δεν περίμεναν αντίδραση. Αν με έπιαναν μέσα στο δωμάτιο ποιος ξέρει τι θα γινόταν.Δεν τους είχα δει, τους είδα ποια στη δίκη γιατί τους έπιασαν μετά. Τρομοκρατημένοι αυτοί έφυγαν αφού φαίνεται να τους είχα αιφνιδιάσει αντί να έχει γίνει το αντίθετο. Είχα ένα παλιό όπλο κειμήλιο, ασημένιο του 1821, στον τοίχο που είχαν πάρει μαζί τους όπως ανέβαιναν. Από την τρομάρα τους κατά την διαφυγή τους έπεσε κάτω και έσπασε το κοντάκι. Πήδηξαν τις μάνδρες που είχε το σπίτι, αλλά πηδώντας ένας από αυτούς του έπεσε το κινητό του τηλέφωνο.

 Όταν ήρθε η αστυνομία, πολύ γρήγορα πράγματι, ψάχνοντας εκεί το βρήκαν. Αυτοί ήταν δύο που ανέβηκαν στο σπίτι και ένας που τους περίμενε στο αυτοκίνητο. Την ίδια νύχτα είχαν κάνει άλλες δύο παραβιάσεις σπιτιών στην ίδια περιοχή. Ενός συνταξιούχου διευθυντή της ΔΕΗ και μιας κυρίας, που τους έπιασαν στον ύπνο και τους άρπαξαν πολλά χρήματα. Πήγα στο δικαστήριο, καταδικάστηκαν 5-6 χρόνια φυλακή. Δεν μπορώ να θυμάμαι τώρα αν κάποιος από αυτούς μοιάζει με την φωτογραφία του δράστη στο Μικρολίμανο,δεν θα είναι έγκυρη μια τέτοια εκτίμησή μου. Στην έφεση δεν ήρθε κανείς, είτε γιατί είχαν εκτίσει ποινή και έφυγαν, είτε γιατί αδιαφόρησαν και δεν ήρθαν. Έχω κάτι να θυμάμαι. Πόσο ψύχραιμος και τυχερός ήμουν. Η ψυχραιμία μπορεί να σε σώσει καμιά φορά κάνοντας και μία τρέλα έστω»   

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis