Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 29/12/2016

Μία απλή προσαγωγή, που όμως αποδείχθηκε κάτι πολύ σοβαρότερο, παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, η οποία αποφεύχθηκε χάρη στην ετοιμότητα των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.

Όλα διαδραματίστηκαν στον 3ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης μας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τμήματος Ασφαλείας.

Εκεί οδηγήθηκε ένας 53χρονος άνδρας από την Βουλγαρία την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Εντοπίστηκε στην πόλη μας και προσήχθη στο μέγαρο από αστυνομικούς, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων του. 

Το αστυνομικό δελτίο που εκδόθηκε την επομένη της σύλληψης του ανέφερε τα εξής: «Συνελήφθη στις 22-12-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας, για απαγωγή, παράνομη κράτηση και αρπαγή ομήρου». 

Όσα προηγήθηκαν όμως στο Αστυνομικό Μέγαρο της Κομοτηνής είναι άκρως αποκαλυπτικά της δράσης του Βούλγαρου άνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H .. «χιονάτη» Αστυφύλακας της Oμάδας ΔΙ.ΑΣ. [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Στη διάρκεια της παραμονής του στο τμήμα Ασφαλείας διατυπώθηκαν ερωτήσεις προς εκείνον, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι και ποιος ο λόγος της παρουσίας του στην χώρα μας.

Όμως ο 53χρονος προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις, έδινε ασαφείς απαντήσεις, με συνέπεια να κινήσει την περιέργεια των αστυνομικών, που αποφάσισαν να κάνουν περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που διαβιβάστηκαν ο άνδρας διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις αρχές της Βουλγαρίας, για απαγωγή, παράνομη κράτηση και αρπαγή ομήρου. 


Όταν ο Βούλγαρος κατάλαβε ότι τα περιθώρια για εκείνον στενεύουν και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, προσπάθησε να διαφύγει και μάλιστα από το παράθυρο του τρίτου ορόφου του Αστυνομικού Μεγάρου.

Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών αποδείχθηκε γρήγορα και έτσι αποφεύχθηκε μία τραγωδία, που θα είχε συνέπειες για όλους.

Πρώτα για τον 53χρονο Βούλγαρο και φυσικά για τους ίδιους τους αστυνομικούς. 

Η προσπάθεια διαφυγής αποφεύχθηκε και σήμερα ο Βούλγαρος βρίσκεται στις φυλακές Κομοτηνής.

Οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του στη γειτονική χώρα. Μάλιστα μετά τη σύλληψή του στην Κομοτηνή, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Βούλγαρος καταζητούμενος έδωσε στοιχεία για την παράνομη δράση του στη γειτονική χώρα, στοιχεία που έχουν να κάνουν ακόμα και με υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Για το μέλλον της υπόθεσής του ο λόγος ανήκει πλέον στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

www.xronos.gr

 

Διαβάστε ακόμα:

"Χριστoυγεννιάτικη επίθεση" αντιεξoυσιαστών σε άνδρες της Ελληνικής Aστυνομίας - Δεν σταματούν ποτέ!

Κινηματογραφική καταδίωξη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε - Τράκαραν περιπολικό για να αποφύγουν τη σύλληψη

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis