Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 18/01/2015

 

Το λιώσιμο των πάγων στις ιταλικές Άλπεις, έφερε στο φως μια ξεχασμένη και φρικιαστική ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Το δράμα των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους, πολεμώντας στα παγωμένα χαρακώματα.
Οι  φωτογραφίες των άριστα διατηρημένων, μουμιοποιημένων πλέον, σωμάτων τους, που δημοσίευσαν το περιοδικό Time και η βρετανική Telegraph, προκαλούν συγκίνηση και δέος.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του «Λευκού Πολέμου», που αποτέλεσε μέρος του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.

Alpes7.

Όπως αναφέρει το Time, τον Μάιο του 1915, η Ιταλία αποφάσισε να μπει στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων, ανοίγοντας μέτωπο στα βόρεια σύνορα της χώρας, εναντίον του αυστριακού τάγματος των Kaiserschützen, που ανήκε στις Κεντρικές Δυνάμεις.

Εκεί, στις ιταλικές Άλπεις, σε ύψος 6.500 ποδιών, τα ιταλικά στρατεύματα πολέμησαν τους αντιπάλους τους, που υπερτερούσαν σε όπλα και υποδομές.
Χιλιάδες μαχητές πέθαναν από το κρύο, που ήταν ο χειρότερος αντίπαλος για όλους και το χιόνι τους κάλυψε για πολλές δεκαετίες.

Alpes5.

Οι Άλπεις έχουν αποτελέσει, κατά καιρούς, σπουδαίο πεδίο εξερεύνησης, καθώς τα χιόνια κρύβουν πολλά «μυστικά» του μεγάλου πολέμου.
Το 2010, ο ερασιτέχνης ιστορικός Dino De Bernardin, εντόπισε για πρώτη φορά το σώμα ενός στρατιώτη, πολύ καλά διατηρημένο, μέσα στους πάγους.

Alpes1

Δεν είναι σπάνιο, ορειβάτες και περιηγητές να εντοπίζουν προσωπικά αντικείμενα πολεμιστών, όπως ημερολόγια και γράμματα.

Ο επίλογος αυτής της τραγικής ιστορίας έχει αρχίσει να γράφεται, με την ετεροχρονισμένη ταφή των πεσόντων.
Οι σοροί που  εντοπίζονται, ενταφιάζονται με όλες τις τιμές στο τοπικό κοιμητήριο.

Alpes8

Πληροφορίες από  telegraph και Time

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis