Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 03/06/2018

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση διαχείριση απορριμμάτων στην Κέρκυρα κυρίως σε ότι αφορά πλέον τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Και συγκεκριμένα, μερίδα της κοινωνίας, η οποία -δυστυχώς- αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει… τον νόμο στα χέρια της και να προχωρήσει σε ενέργειες, οι οποίες στερούνται λογικής και αισθήματος ευθύνης.

[custom:google-ads]

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όγκο απορριμμάτων κοντά στο αναπαυτήριο του Αγίου Δημητρίου στη Νότια Κέρκυρα είναι ένα εξαιρετικής σοβαρότητας θέμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τραυματισμό ή ακόμα και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Start κάνουν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό -πιθανότατα μικρής ισχύος, αυτό ωστόσο, είναι κάτι που ακόμα ερευνάται από τις Αρχές- ο οποίος ήταν τοποθετημένος (κρυμμένος για την ακρίβεια) σε όγκο απορριμμάτων, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έπιασε φωτιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο με δυνάμεις της -όπως κάνει, άλλωστε, τις τελευταίες μέρες σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις με πυρκαγιές σε όγκους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας- για να ελέγξει την φωτιά και να μη την αφήσει να επεκταθεί.

Πιθανή έκρηξη θα μπορούσε να έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κάτι που -όπως είναι απολύτως λογικό- έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ιθύνοντες του νησιού των Φαιάκων και στις Αρχές, καθώς είναι απορίας άξιον το κίνητρο του(των) δράστη(δραστών).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας εντόπισαν τον εν λόγω εκρηκτικό μηχανισμό, ενημέρωσαν όσο την ΕΛ.ΑΣ., όσο και την Εισαγγελία Κέρκυρας.

Ο μηχανισμός βρίσκεται για περαιτέρω εξέταση στα εργαστήρια της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

ΠΗΓΗ: startmedia.gr,corfuvoice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis