Βρέθηκε, τυχαία, μια από τις πρώτες συλλογές έργων του Σαίξπηρ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 36 ΕΡΓΑ ΤΟΥ
Βρέθηκε, τυχαία, μια από τις πρώτες συλλογές έργων του Σαίξπηρ

 

Ένα από τα ελάχιστα διασωζόμενα αντίτυπα της πρώτης δημοσιευμένης συλλογής έργων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, του περίφημου «First Folio», ανακαλύφθηκε, τυχαία, στη βιβλιοθήκη της μικρής πόλης Σεντ-Ομέρ στη βόρεια Γαλλία.

Το αντίτυπο βρέθηκε από τον βιβλιοθηκάριο Ρεμί Κορντονιέ κατά τη διάρκεια προετοιμασιών για μια έκθεση με αντικείμενο την αγγλική λογοτεχνία.

Η αυθεντικότητα του βιβλίου πιστοποιήθηκε το Σάββατο από τον εμπειρογνώμονα πάνω στο First Folio Έρικ Ράσμουσεν, του Πανεπιστημίου της Νεβάδα.

Πρόκειται για το 231o αυθεντικό αντίτυπο του First Folio που ανακαλύπτεται σε ολόκληρο τον κόσμο, και μόλις το δεύτερο που βρίσκεται στη Γαλλία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Κορντονιέ.

Eίναι σε καλή κατάσταση, όμως λείπουν περίπου 30 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας όπου αναγράφεται ο τίτλος, γεγονός που ενδεχομένως εξηγεί για ποιο λόγο το σπάνιο έργο είχε μείνει «στη σκόνη» για αιώνες.

Η περίφημη συλλογή εκδόθηκε το 1623, περίπου επτά χρόνια μετά το θάνατο του Σαίξπηρ. Περιλαμβάνει 36 έργα του σπουδαίου θεατρογράφου και ποιητή.

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: skai.gr