Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 13/10/2017

Αποτυπώματα και DNA των δραστών της στυγερής δολοφονίας βρέθηκαν στο γραφείο του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία 

Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου δικηγόρου, συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην Ασφάλεια. Ο άνθρωπος που είδε τους δράστες και ήταν εκείνος που τους άνοιξε την πόρτα, καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου έχει περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό περιστατικό και έχει δώσει στοιχεία για τους δράστες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους

[custom:google-ads]

Από απόσταση ενάμισι μέτρου πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο οι δολοφόνοι


Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα η νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7-0,8 χιλιοστών, η βολίδα του οποίου τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. 

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους, υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά. 



Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς. Ειδικά για τη βολίδα, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν βρέθηκε κάλυκας, είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο. «Φέρει τραύμα στο δεξιό ημιθωράκιο ενώ διακρίνεται μικρή πύλη εισόδου από όπλο διαμετρήματος 7-8 χιλιοστών. Πυροβολήθηκε από απόσταση 1,5 μέτρου, σε σημείο καίριο που έπληξε τον πνεύμονα ή την καρδιά» αναφέρει στο protothema.gr «πηγή» της ΕΛ.ΑΣ.  

 

«Ο δολοφόνος ήξερε σε ποιο σημείο του σώματος να πυροβολήσει», δηλώνει ο ιατροδικαστής


Ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια μιλά στο protothema.gr και υποστηρίζει πως ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει.

«Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία.Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis