Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 09/05/2017

Ο απόλυτος σουρεαλισμός! Μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό ο εν αργία  δήμαρχος Βόλου λέει πως όλα έγιναν από "100 Γιουγκοσλάβους"! Στο μεταξύ, η ΕΛΑΣ βρήκε κι άλλα "όπλα".

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητεί να γίνει έρευνα ενώ στο φως έρχεται διάλογος παρατηρητή του αγώνα με αστυνομικό, με τον πρώτο να τον ρωτά πού είναι ο ταξίαρχος κι εκείνος να απαντά "πάρε το 100"! 

Ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξή του που έδωσε στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΙ" τα έβαλε με τους δημοσιογράφους. «Είχε δίκιο ο Πανούσης, που έλεγε αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», σημείωσε.

Από εκεί και πέρα τόνισε πως τα έκτροπα στο Πανθεσσαλικό τα έκαναν 100… Γιουγκοσλάβοι πάνω στην πεζογέφυρα του σταδίου, οι οποίοι «όπως μας είπαν, ήταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ»,

Σημειώνεται πως κάτι παρεμφερές λέει και η Αστυνομία, ότι, δηλαδή, στα επεισόδια συμμετείχαν και αλλοδαποί, πιθανότατα Σέρβοι.

«Ευθύνεται η αστυνομική διεύθυνση. Και ο υπεύθυνος ασφαλείας έπρεπε να πάει να… φυλάξει τα πρόβατα, όχι αυτόν τον αγώνα. Για 100 αλήτες δεν γίνεται να αμαυρωθεί ένας τελικός. Στην πόλη του Βόλου δεν έγινε το παραμικρό. Τα έκτροπα έγιναν στο Πανθεσσαλικό από 100… Γιουγκοσλάβους με κουκούλες. Αυτούς στην πεζογέφυρα, που δεν ήταν ούτε 100. Και η εικόνα του χούλιγκαν με το μαχαίρι… Γιουγκοσλάβος είναι αυτός. Μας είπαν ότι ήταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτοί».

Άφαντος ο ταξίαρχος υπεύθυνος της ΕΛΑΣ

Εν τω μεταξύ, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο β' παρατηρητής της αναμέτρησης ο οποίος αποκάλυψε ότι ενώ όλοι αναζητούσαν τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ και υπεύθυνο των μέτρων ασφαλείας του τελικού αυτός ήταν άφαντος!

Τα επεισόδια φούντωναν, χυνόταν αίμα, οι ομάδες των χούλιγκαν συγκρούονταν ανελέητα και αστυνομικός στον οποίον απευθύνθηκε ο β’ παρατηρητής στην προσπάθειά του να βρει τον αρμόδιο του είπε να καλέσει το… 100 για να τον βρει!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο άφαντος ταξίαρχος του συνέστησε να… ανάψει ένα κερί που τελείωσε το ματς!

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης είπε:

Είδα συμπλοκές φιλάθλων του ΠΑΟΚ με αστυνομικές δυνάμεις, είδα φωτιές στον περιβάλλοντα χώρο. Στις 18:18 ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια με είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Στις 18:35 κάποιοι φίλαθλοι της ΑΕΚ πάνω στη γέφυρα άρχισαν να τρυπάνε τα κάγκελα και να πετάνε αντικείμενα στην απέναντι πλευρά.

"Όσο γίνονταν όλα αυτά αναζητούσα τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ, τον υπεύθυνο των μέτρων ασφαλείας. Κανείς δεν μπορούσε να μου απαντήσει πού βρίσκεται. Τον ζήτησα από έναν αστυνομικό, ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει και μου συνέστησε να πάρω το 100, για να τον ζητήσω! Ένας αξιωματικός με κοιτούσε σαν να έβλεπε εξωγήινο, δεν μου απαντούσε καν."

Ο κ. Διακοφώτης υποστήριξε πως ο ταξίαρχος εμφανίστηκε μετά στις περίπου 19.10, όταν όλα είχαν τελειώσει. 

Όσο για το τι του είπε, μετά το τέλος του τελικού: «Μας είπε να… ανάψουμε κεράκι που τελειώσαμε».

Μία ημέρα μετά ανακάλυψαν κι άλλα "όπλα"

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Βόλου ανακάλυψαν ολόκληρο οπλοστάσιο από εργαλεία - "όπλα" τα οποία και θα χρησιμοποιούνταν στις συμπλοκές μεταξύ των χούλιγκαν.

Το οπλοστάσιο βρέθηκε κρυμμένο ανάμεσα σε ψηλά χόρτα σε ένα οικόπεδο στην οδό 54ου Συντάγματος στον Βόλο. Πρόκειται για τέσσερα φτυάρια, ένα τσεκούρι, έναν κασμά, δέκα ξύλινα ρόπαλα και δύο μεταλλικούς σωλήνες που κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Στο νοσοκομείο Βόλου παραμένουν νοσηλευόμενοι τρεις νεαροί που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συμπλοκών. Oi δύο φέρουν τραύματα στο κεφάλι από πέτρα και στο θώρακα με κατσαβίδι αντίστοιχα, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. 

Πιο σοβαρή αλλά επίσης σταθερή είναι η κατάσταση ενός 18χρονου από την Αθήνα. Ο νεαρός νοσηλεύεται στην Εντατική με ρήξη αορτής. Φέρεται να τραυματίστηκε από σπασμένα γυαλιά όταν κλώτσησε και γκρέμισε μια τζαμαρία.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis