Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 23/08/2018

Οι αρχές στην Ολλανδία ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ανακάλυψαν έναν ύποπτο για τη βίαιη δολοφονία ενός νεαρού αγοριού που είχε διαπραχθεί πριν από 20 χρόνια, υπόθεση που εξακολουθεί να συγκλονίζει τις Κάτω Χώρες ακόμα και σήμερα.

Ο 11χρονος Νίκι Φερστάπεν είχε εξαφανιστεί από μία παιδική κατασκήνωση τον Αύγουστο του 1998 στην επαρχία Λίμπουργκ, στην νότια Ολλανδία. Το σώμα του παιδιού, το οποίο είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, βρέθηκε άψυχο μία ημέρα αργότερα.

Την εποχή εκείνη, η αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες έχοντας στο πλευρό της τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το ολλανδικό κοινό που είχε σοκαρισθεί από την υπόθεση. Παρά τις προσπάθειες όμως, ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ. Σε μια πρόσθετη προσπάθεια να εντοπισθεί ο ύποπτος, η αστυνομία απευθύνθηκε φέτος σε περισσότερους από 20.000 άνδρες για τη συλλογή δειγμάτων DNA.

[custom:google-ads]

Οι νέες τεχνικές έρευνας παρέχουν σήμερα περισσότερες ευκαιρίες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών υπάρχει μία άμεση αντιστοιχία με ίχνη DNA που βρέθηκαν στο σώμα νεκρού αγοριού. Η αστυνομία αναζητεί τον 55χρονο Γιος Μπρεχ ο οποίος την τελευταία φορά εθεάθη στη Γαλλία.

Η ολλανδική και η γαλλική αστυνομία πιστεύουν ότι ο Μπρεχ, 35χρόνων την εποχή του εγκλήματος, κρύβεται σήμερα στη Γαλλία στα Βόζγια όρη όπου διαθέτει ένα σαλέ. Η οικογένειά του Μπρεχ τον δήλωσε εξαφανισμένο τον Απρίλιο, λίγο αφού τους είχε πει οτι θα πήγαινε βόλτα στα βουνά. Ο Γιος Μπρεχ ο οποίος δούλευε με τους Προσκόπους, ήταν ειδικός στην επιβίωση.

Ο Γιος Μπρεχ ο οποίος θεωρείτο και μάρτυρας στην υπόθεση, δεν ήταν μεταξύ των εθελοντών από τους οποίους συνέλεξαν δείγματα DNA οι ερευνητές, γεγονός που δημιούργησε υποψίες.

Ψάχνοντας στο εξοχικό του στα Βόζγια όρη η αστυνομία βρήκε DNA ίχνη στα προσωπικά του αντικείμενα. Και όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, τα ίχνη αυτά αντιστοιχούν με εκείνα στο νεκρό αγόρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis