Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:48 | 13/12/2017

Μια τιμητική διάκριση ιδιαίτερης σημασίας απονεμήθηκε σε συμπάροικο αστυνομικό στο πλαίσιο του φετινού θεσμού Βραβείων Αριστείας Πολυπολιτισμού Βικτώριας.

Ο τελών καθήκοντα επιθεωρητής, Ανδρέας Μαρκάκης, έλαβε το Βραβείο Πολυπολιτισμικών Μέσων Ενημέρωσης της Αστυνομίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Government House της Μελβούρνης.

Το βραβείο, ένα από τα δύο που απονεμήθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία, παρουσίασε ο υπαρχηγός περιφερειακών επιχειρήσεων και τελών καθήκοντα αρχηγού αστυνομίας της Βικτώριας, κ. Andrew Crisp, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του κ. Μαρκάκη, «ενισχύοντας τους δεσμούς επικοινωνίας μεταξύ της αστυνομίας της Βικτώριας και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Πολιτείας».

Έχοντας επίσης τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Αστυνομικών, ο κ. Μαρκάκης υπηρετεί στα κεντρικά γραφεία της πολιτειακής αστυνομίας στο τμήμα μεταφορών και δημόσιας ασφάλειας. Ο ρόλος του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το συντονισμό και την υποστήριξη ειδικών μονάδων του σώματος.

Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Crisp μίλησε για την επιδεξιότητα που επέδειξε ο κ. Μαρκάκης στο χειρισμό σχέσεων με την ελληνική κοινότητα, επιστρατεύοντας τις γλωσσικές και διαπροσωπικές του ικανότητες.

«Αυτές οι επαφές του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του επέτρεψαν να συνεχίσει να ενημερώνει τα μέλη της κοινότητάς του για κάθε σχετικό σημαντικό θέμα.Ο κ. Μαρκάκης αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα του τί σημαίνει 'η αστυνομία στην υπηρεσία της κοινότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Crisp.

Ο κ. Μαρκάκης, ενεργώντας πέρα από τα συνηθισμένα του καθήκοντα, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών οργανώνοντας για παράδειγμα συνεντεύξεις και ενημερωτικά προγράμματα μέσω του ελληνικού ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και ενημερώνοντας αυστραλιανά και ελληνικά έντυπα, όπως τον «Νέο Κόσμο», σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο της αστυνομίας.

Μεταξύ των δράσεών του ήταν και η παρουσίαση εκδήλωσης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Βικτώριας προς τιμήν Ελληνίδων γυναικών που υπηρετούν στο σώμα. Στην επιτυχία της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Ευσταθίου στο South Melbourne συνέβαλαν οι προσπάθειες προώθησής της σε σχετικά μέσα.

«Είμαι αφοσι ωμένος στην ανάδειξη του έργου της αστυνομίας της Βικτώριας σε κοινότητες διαφορετικών πολιτισμικών καταγωγών μέσω ενεργών δράσεων και με τη συμμετοχή ευρείας γκάμας μέσων μαζικής ενημέρωσης», είπε ο κ. Μαρκάκης μιλώντας στον «Νέο Κόσμο».

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση χρησιμοποιώντας το ρόλο μου ως αστυνομικού για την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης της κοινότητας στο έργο της αστυνομίας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή και συνεργασία μελών της κοινότητας, ώστε εν καιρώ να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να καταγγέλλουν καταστάσεις όπου εμπλέκονται θύματα και εγκληματικά περιστατικά στις αρχές» επισημαίνει ο βραβευθείς συμπάροικος.

ΝΕΛΛΥ ΣΚΟΥΦΑΤΟΓΛΟΥ 

Πηγή:  neoskosmos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis