Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 28/01/2020

Με την βράβευση των αστυνομικών που διακρίθηκαν για την μεγάλη προσφορά τους, συνοδεύτηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που στην συνέχεια επισήμανε την μεγάλη προσφορά της αστυνομίας στην ασφάλεια του πολίτη, ευχαριστώντας όλους τους αστυνομικούς που αγρυπνούν και διακινδυνεύουν την ζωή τους για να κοιμούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι ήσυχοι. «Έχουμε τάξη και ησυχία γιατί αγρυπνεί η Ελληνική Αστυνομία» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης, ευχόμενος να χαρίζει ο Θεός σε όλους τους αστυνομικούς υγεία και δύναμη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Γιάννης Νταλαχάνης, ευχήθηκε επίσης δύναμη και υγεία και για αυτή την χρονιά, εκφράζοντας την χαρά του που υπηρετεί στην συγκεκριμένη Διεύθυνση παρά τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν. «Όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν και προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως ότι οι επιτυχίες των αστυνομικών κάνουν υπερήφανους όλους και υποσχέθηκε ότι πάντα θα βρίσκονται κοντά στον πολίτη.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Βασιλείου, εκπροσωπώντας και τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε στην Αθήνα, εξέφρασε και τις δικές του ευχές, δηλώνοντας ότι ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό της Αστυνομίας για οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να προσφέρει, όπως για παράδειγμα στην μεταφορά στο νέο κτίριο που όλοι εύχονται να γίνει σύντομα. Επίσης τόνισε την πίστη όλων των πολιτών στα Σώματα Ασφάλειας γενικότερα, καθώς αυτοί είναι οι φρουροί της ασφάλειας και της τάξης.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων, Χρήστος Τέγας, έδωσε τις καλύτερες ευχές του, ενώ παράλληλα εξέφρασε την χαρά του για τις επιτυχίες των συναδέλφων του και ανακοίνωσε ότι από δω και στο εξής θα καθιερωθεί η βράβευση των υπηρεσιών και των αστυνομικών που κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο. Φέτος βραβεύτηκε η Ασφάλεια Μεσολογγίου για τις δυο μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, το Γραφείο Ασφαλείας Ναυπάκτου, που επίσης κατάφερε δυο καίρια χτυπήματα στο έγκλημα και την ΟΠΚΕ Αιτωλίας που συμμετείχε σε όλες αυτές τις επιτυχίες.

Επίσης βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί: Αποστόλης Λαναράς και Γιάννης Μακρής, για την άμεση ανταπόκρισή τους σε ένα σοβαρό συμβάν με έναν ηλικιωμένο, ο οποίος βρισκόταν σε ένταση καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έδωσαν την καλύτερη λύση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η οικογένεια του ηλικιωμένου ευχαρίστησε τους δυο αστυνομικούς και η υπηρεσία θεώρησε ότι έπρεπε να τους τιμήσει για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το δώρο για τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί ήταν δυο ρεπό από τον Διευθυντή, αν και με χιούμορ οι αστυνομικοί ζήτησαν περισσότερες ημέρες ξεκούρασης. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Διοικητές όλων των υπηρεσιών της Α.Δ. Αιτωλίας και πολλοί αστυνομικοί, καθώς επίσης και οι Διοικητές: του 2/39 Σ.Ε., της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, οι αντιδήμαρχοι: Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Καραπάνος και Φώνη Μελαχρή και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γιώργος Σωτηρακόπουλος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πηγή: aixmi-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis