Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:13 | 07/12/2016

Έσωσαν από βέβαιο πνιγμό δύο ζωές, εν ώρα υπηρεσίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας, κατά τη διάρκεια του 2016.

Ο λόγος για τρεις λιμενικούς, τον αρχικελευστή του Λ.Σ., Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο, τον ανθυπασπιστή Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο και τον αρχικελευστή Σταύρο Κριλή, οι οποίοι βραβεύτηκαν, χθες το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, ο Κων/νος Θεοδωρόπουλος διακρίθηκε με μετάλλιο Α’ τάξης διότι έσωσε με κίνδυνο της ζωής του γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Καστελλόκαμπου, ενώ οι Παναγιώτης Θεοδωρόπουλο και Σταύρος Κριλής τιμήθηκαν με μετάλλια β’ τάξης καθώς έσωσαν εν ώρα υπηρεσίας άνδρα από πιθανό πνιγμό στον Μόλο, στις 9 Ιανουαρίου του 2016.

Νωρίτερα, ενδιαφέρουσες διαλέξεις πραγματοποίησαν ο πλοίαρχος Δημ. Μαντέλης και ο υποναύαρχος Απόστολος Κούρτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ναυτικές επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων.

1

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κεντρικός λιμενάρχης Δημ. Κυριακουλόπουλος, ο διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου Π. Τριαντόπουλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Δημ. Μποϊλές, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείαςκαι φορέων του τόπου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και η Ενωση Αποστράτων Λ.Σ.ΝΔ Ελλάδας στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων  με αφορμή τη εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών.

Πηγή:  dete.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis