Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:19 | 16/02/2019

Συγχαρητήρια στους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έδωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου Ewald von Kleist στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ.

«Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία», είπε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.
«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον Ζόραν Ζάεφ. Και οι δύο θέλαμε τη λύση προς όφελος των λαών μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Νίκο Κοτζιά και τον Νίκολα Ντιμιτροφ που εργάστηκαν σκληρά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον τωρινό υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του ο Αλέξης Τσίπρας.

[custom:google-ads]

«Δεν ξεχνώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ τον Μάθιου Νίμιτς ο οποίος πέρασε όλη του τη ζωή στην αναζήτηση της λύσης του ονοματολογικού. Την τελευταία φορά δεν πίστεψε ότι θα δει τη λύση. Η συμβολή του ήταν ανεκτίμητη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους μας. Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα, που βασίζεται σε πραγματικές λύσεις και συμβιβασμούς που βασίζεται στη φιλία». «Οι νεολαίες των δύο χωρών θα χτίσουν ένα κοινό μέλλον για την πρόοδο των Βαλκανίων. Έχουμε χύσει πολύ αίμα πολεμώντας σε ένα ενιαίο μέτωπο μέσα στα Βαλκάνια. Πριν από μερικές εβδομάδες όταν ο κ. Ζάεφ μου έστειλε μήνυμα για τη σημερινή βράβευση, του είπα ότι το πιο σημαντικό βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία και συνεργασία των λαών μας. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμάς αλλά στους λαούς μας και το μέλλον τους» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis