Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 27/06/2021

Απόρρητα έγγραφα του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, που περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον HMS Defender και τον βρετανικό στρατό, έχουν βρεθεί σε μια στάση λεωφορείου στο Κεντ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, στα έγγραφα αυτά υπάρχουν λεπτομέρειες για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στη διέλευση του πλοίου από τα ουκρανικά ύδατα στα ανοικτά της ακτής της Κριμαίας την περασμένη Τετάρτη, ενώ σε άλλα εξετάζεται η πιθανή στρατιωτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν μετά το τέλος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
[custom:google-ads]
Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα, ενώ το Υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι ένας υπάλληλος είχε αναφέρει την απώλεια των εγγράφων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα έγγραφα, που είναι συνολικά σχεδόν 50 σελίδες, βρέθηκαν πεταμένα πίσω από μια στάση λεωφορείου στο Κεντ νωρίς την το πρωί, στις αρχές της περασμένης βδομάδας, από έναν πολίτη που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος. Ο ίδιος ήρθε σε επαφή αμέσως με το BBC, όταν συνειδητοποίησε την ευαίσθητη φύση του περιεχομένου τους.

Το BBC πιστεύει ότι τα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρουσιάσεις PowerPoint, προήλθαν από το γραφείο ενός ανώτερου υπαλλήλου του Υπουργείου και ήταν σχετικά με το βρετανικό πολεμικό πλοίο Defender, το οποίο έπλευσε στα ανοιχτά της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis