Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 07/08/2019

Η βρετανική υπηρεσία δίωξης εγκλήματος (NCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε 398 κιλά ηρωίνης, που ήταν κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με πετσέτες και μπουρνούζια, σε μία από τις μεγαλύτερες «κατασχέσεις» ναρκωτικών που έχουν γίνει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ποσότητα ηρωίνης, με μεταπωλητική αξία περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ, κατασχέθηκε στις 2 Αυγούστου, σε ένα φορτηγό πλοίο στο Φέλιξστοου, λιμάνι στις ανατολικές βρετανικές ακτές, όπου το πλοίο ελλιμενίστηκε, πριν συνεχίσει την πορεία του για την Αμβέρσα του Βελγίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της NCA.

Μετά την κατάσχεση της ηρωίνης, η βρετανική αστυνομία παρέδωσε το εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο επέστρεψε στη θέση που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, και επέτρεψε στο πλοίο να αποχωρήσει από το λιμάνι του Φέλιξστοου.

[custom:google-ads]

Κατά την άφιξη του στην Αμβέρσα το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε με ένα φορτηγό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση.

Τη Δευτέρα, η ολλανδική αστυνομία έκανε δύο συλλήψεις, ενώ οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στο Μπρομσγκράβ στην κεντρική Βρετανία.

«Η κατάσχεση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας ηρωίνης είναι αποτέλεσμα μιας στοχευμένης έρευνας, υπό την καθοδήγηση των μυστικών πληροφοριών, που διεξήγαγε η NCA με διεθνείς και βρετανούς εταίρους» ανέφερε στην ανακοίνωση Τύπου ο Κόλιν Ουίλιαμ, επικεφαλής ερευνών της βρετανικής υπηρεσίας.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια από τα ναρκωτικά θα πωλούνταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πυροδοτώντας βία», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκατοντάδες πρόστιμα σε άνδρες για «επιθετικό» καμάκι στη Γαλλία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis