Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:15 | 19/12/2014

 

Μέχρι το 2016 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιτραπεί για πρώτη φορα στις γυναίκες να υπηρετούν στις μονάδες του πεζικού της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με αναθεώρηση του Στρατού στην απαγόρευση των γυναικών σε μάχες εκ του σύνεγγυς κατέληξε στο συμπέρασμα οτι η αλλαγή δεν θα έχει "αρνητικές επιπτώσεις" για τη συνοχή των στρατευμάτων.
Όμως, η ανασκόπηση του Βρετανικού Υποθργείου Άμυνας σημείωσε οτι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να εκτιμήσει τις "φυσιολογικές απαιτήσεις». 

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Michael Fallon είπε οτι ο ρόλος "θα πρέπει να καθορίζεται από την ικανότητα και όχι το φύλο” και τόνισε οτι ελπίζει η αλλαγή να γίνει "κατά το επόμενο έτος περίπου".

Ο ανταποκρίτης του BBC Τζόναθαν Μπίλ δήλωσε οτι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές υπάρχει πλέον μια "πραγματική επιθυμία" μεταξύ των υπουργών για τον τερματισμό των περιορισμών.
Ο ίδιος είπε ότι η αναθεώρηση της κριτικής για τις γυναίκες που υπηρετούν στο πεζικό, έχει τερματίσει κάποια από τα παλιά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά της ένταξης τους στο πεζικό, όπως ότι οι γυναίκες στερούνται το φονικό ένστικτο κατι που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη συνοχή μιας μονάδας και που επηρεάζει την ικανότητά της να πολεμήσει.

Για να συμμετάσχουν σε μια μονάδα πεζικού, σε επίπεδο πρόσληψης, οι άνδρες πρέπει να συμπληρώσουν 1,5 μίλια σε τουλάχιστον 12 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, πρέπει να περάσουν την επιλογή σωματικής καταλληλότητας η οποια συμπεριλαμβάνει μεταφέροντας 25 κιλά, συν ένα όπλο και κράνος, σε απόσταση μόλις κάτω των οκτώ μιλίων σε δύο ώρες. 

Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert
Πηγή - BBC

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis