Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 13/08/2018

Πάνω από 20 ζωές εκτιμάται ότι έσωσε στο Αφγανιστάν ένας Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος σκότωσε με 50άρι πολυβόλο έναν διοικητή του ISIS από απόσταση 2,4 χλμ!

Πρόκειται για την πλέον επιτυχημένη βολή από τέτοια απόσταση και υπό τέτοιες συνθήκες από μέλος των φημισμένων SAS, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν 50άρι Browning από Βρετανό κομάντο για τέτοια βολή.

Ο Βρετανός λοχίας είναι βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και τη Συρία και περιπολούσε μυστικά σε μια περιοχή στα βόρεια που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS, όταν εντόπισε τον στόχο του, που περιλαμβανόταν στην αμερικανική και βρετανική λίστα των εχθρών προς εξουδετέρωση στο Αφγανιστάν.

[custom:google-ads]

Επικοινώνησε με το αρχηγείο του στην Καμπούλ και αφού έλαβε την σχετική άδεια τοποθέτησε ένα ειδικό σκόπευτρο πάνω στο ιστορικό όπλο, ενώ ένας συνεργάτης του υπολόγιζε την ταχύτητα του ανέμου, τη θερμοκρασία και το φως.

Με μια βολή από ένα τέτοιο 50άρι Browning σκότωσε ο Βρετανός λοχίας τον τζιχαντιστή (Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia)

Με μια βολή από ένα τέτοιο 50άρι Browning σκότωσε ο Βρετανός λοχίας τον τζιχαντιστή (Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia)

 

Ο τζιχαντιστής του ISIS φαίνεται ότι έδινε εκείνη την ώρα οδηγία στους άνδρες του καθώς τοπυς μιλούσε για πάνω από είκοσι λεπτά. Όταν τον πέτυχε η σφαίρα, το χέρι του αποκόπηκε από τον ώμο και σωριάστηκε νεκρός. «Η σφαίρα χρειάστηκε αρκετά δευτερόλεπτα για να πλήξει τον στόχο της, που φάνηκε να διαλύεται σε κομμάτια. Για μερικά δευτερόλεπτα κανείς δεν κουνήθηκε. Όταν κατάλαβαν τι συνέβη, σηκώθηκαν κι έτρεξαν μακριά», αναφέρει η Daily Star επικαλούμενη στρατιωτική πηγή. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: iefimerida.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis